Kalėdines atostogas A. Avulis prisipažino praleidęs lietuvių jau pamėgtoje Ispanijos saloje Tenerifėje. Nors darbas, pašnekovo teigimu, švenčių metu buvo „sustojęs“ ir neefektyvus, jo nuomone, Lietuvai tikrai nereikia dar daug šventinių dienų.

„Aš manau, jau mes turime tris nedarbo dienas per Kalėdas, kai anksčiau buvo tik dvi. Jeigu įvertinsime, kad darbo savaitė turi 5 darbo dienas, trys iš jų – nedarbo, tai iš principo visa savaitė nedarbinga“, - teigė verslininkas.

Ilsimės ir taip daug

Pašnekovo teigimu, Lietuva yra viena iš tų šalių, kuri turi daugiausiai nedarbo dienų valstybėje. A. Avulio nuomone, reikia pasiskaičiuoti darbo ir nedarbo dienas, pasilyginti su vokiečiais, šveicarais ar skandinavais, tada bus lengviau priimti sprendimą – reikia ar nereikia papildomų laisvadienių.

„Mes iš tikrųjų turime labai daug švenčių, jeigu mes jas dar didinsime, nemanau, kad tai turės labai gerą poveikį“, - nuomonę išsakė pašnekovas.

Arvydas Avulis
A. Avulis mano, kad lietuviams reiktų nuspręsti, ar norima orientuotis į Pietus ar į Šiaurę. Verslininkas dalijosi patirtimi ir pasakojo, kad Pietuose žmonės labiau „atsipūtę“, bet tai matosi ir jų ekonominėje būklėje.

„Mums reikėtų susidėlioti prioritetus, ko mes norime. Ar mes norime būti labiau pietietiška šalis kaip Ispanija, nors esame Šiaurėje, ar mums reikėtų daugiau orientuotis į Skandinaviją? Aš grįžęs iš Tenerifės matau, kaip gyvena ispanai – žmonės ten pakankamai atsipūtę. Matome, kokia šiandien yra ekonominė būklė Ispanijoje, tai visiškai natūralu, sakyčiau. Jeigu žmonės neturi noro dirbti, tai ir rezultatas atitinkamas“, - argumentavo A. Avulis.

Dievas neapdovanojo Lietuvos

Verslininkas tikino, kad 2013 m. Tenerifę aplankė 5 mln. turistų, kurie ten paliko milijardus eurų. Kol Lietuva negalės pasigirti tokiu stipriu turizmu, tol dirbti reikės daugiau.

„Pinigai tiesiog iš niekur, pastangų reikia labai mažai, nes jie turi Dievo dovaną – klimatą (...) Iš to jie gali sukurti daug pridėtinės vertės. Mums, kad sukurtume pridėtinę vertę, reikia labai stipriai konkuruoti, nes aplink mus yra daugybė valstybių, kurios gali teikti tokias pačias paslaugas“, - apie ispanų privalumus kalbėjo verslininkas.

„Mums teks susitaikyti su tuo, kad teks dirbti šiek tiek kitaip, nei dirba ispanai arba tiesiog mums tos svajonės apie geresnį ir gražesnį gyvenimą gali būti labai tolimos. Gali būti, kad dar ilgokai teks palaukti to gražaus gyvenimo“, - Žinių radijo laidoje teigė A. Avulis.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.