„Didžiausios reformos, kurių laukiame artėjančiais mėnesiais yra mokesčių reforma. Labai didelis „Sodros“ mokestis ir Ukrainoje taip vadinamas fizinių asmenų pajamų mokestis. Tuos du sudėjus išeina 70 proc. dėl to pusė ekonomikos yra šešėlyje. Tuos du mokesčius bendrai ketiname sumažinti iki 30 proc. ir ateityje galvojame mažinti dar labiau“, - pirmadienį LRT televizijos laidoje „Teisė žinoti“ sakė A. Abromavičius.

Jo teigimu, iki šių metų pabaigos turėtų būti baigta viešųjų pirkimų reforma, kuri leis sutaupyti 2 mlrd. JAV dolerių (1,82 mlrd. eurų) bei valstybinių įmonių reforma.

„Savo ministerijoje darome valstybinių įmonių reformą ir artėjame prie privatizacijos. Iki metų pabaigos turime parduoti aktyvų už milijardą dolerių (911 mln. eurų)“, - kalbėjo Ukrainos ministras.

A. Abromavičiaus žodžiais, šiuo metu jau yra iš esmės baigtos bankų ir dujų sektoriaus reformos. Pastaroji reforma dalins subsidijas už šilumą 12 mln. Ukrainos gyventojų.

„Daug kas yra padaryta ir daug kas yra procese. Padarytos pačios pagrindinės reformos - dujų sektoriaus reformos. Tarifai pakelti 400 proc. iki tol buvo milžiniška korupcija ir milžiniška priklausomybė nuo Rusijos išteklių. Nebuvo jokių investicijų į energijos efektyvumo technologijos. Pakeldami tarifus sukūrėme visiškai skaidrią ir be diskriminacijos subsidijų programą. Kas turi pinigų - mokės, o kas neturi - jiems bus išmokėta iš valstybės biudžeto“, - teigė A. Abromavičius.

Ukrainoje A. Abromavičius gyvena ir dirba apie 20 metų. Nuo 2002-ųjų iki paskyrimo ministru pernai gruodį jis buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“ padalinio Kijeve vadovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)