„Valstybės rezervo restruktūrizavime, neseniai paskyrėme naują vadovą. Kaip ir daugelis mano kadrų politikos pasekmių, tai yra žmogus nedirbęs iki tol valstybės požemiuose. (...) Eksporto skatinimo srityje Lietuva stipriai galėtų padėti“, - pirmadienį po susitikimo su premjeru Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Abromavičius.

Pasak jo, šiuo metu Ukraina sprendžia ar investicijų pritraukimą ir eksporto skatinimą plėtoti per atskiras institucijas kaip Lietuvoje, ar jas sujungti į vieną įstaigą.

„Mes iki šiol nesame iki galo apsisprendę, ar tai turėtų būti dvi skirtingos organizacijos kaip Lietuvoje, ar kaip Švedijoje, Prancūzijoje viena organizacija, daranti abi funkcijas“, - tvirtino A.Abromavičius.

Jo teigimu, vykdyti reformas Ukrainoje nėra paprasta, nes parlamentas palaiko mažiau nei pusę vyriausybės iniciatyvų.

„Kartais parlamente trūksta to palaikymo, nes jis kartais savais reikalais užsiėmęs, tai taip pat demokratijos apraiška. (...) Šiuo metu tik 44 proc. įstatymų, priimtų Vyriausybės, yra palaikomi parlamente“, - sakė A.Abromavičius.

Ukrainoje A.Abromavičius gyvena ir dirba apie 20 metų. Nuo 2002-ųjų iki paskyrimo ministru pernai gruodį jis buvo investicijų valdymo bendrovės „East Capital“ padalinio Kijeve vadovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)