Nepaisant to, būtina nubrėžti ribas, nes priešingu atveju darbas neprarytų jūsų gyvenimo, skelbia businessinsider.com.

Štai šeši požymiai, kad gerokai per daug savęs atiduodate darbui:

1. Laisvalaikis jums svetima sąvoka.

Daug dirbate ir turite mažai laisvo laiko. Darbas jokiais būdais neturėtų visiškai „suvalgyti“ jūsų laiko – jo turi likti ir kitai veiklai. Jeigu nepamenate, kada paskutinį kartą žiūrėjote filmą, susitikote su bičiuliais ar veikėte kažką, kas nėra susiję su darbu, tai yra aiškus ženklas, kad dirbate per daug.

2. Viską tempiate ant savo pečių.

Jeigu esate perfekcionistas, iš prigimties siekiate tobulumo visur, tačiau ši tendencija neturėtų užvaldyti viso jūsų gyvenimo.

Prisiminkite, kad neturite ypatingų galių ir negalite visko padaryti patys.

3. Visi jūsų siekiai susiję su darbu.

Turėti darbinių ambicijų, žinoma, yra gerai. Tačiau neturėtumėte siekti tik darbinių tikslų. Pamėginkite pasiekti pusiausvyrą tarp darbo ir šeimos, pomėgių, kitokios veiklos.

Jeigu kas nors jūsų klausia apie jūsų tikslus, ir jums į galvą šauna tik su darbu susiję planai, tai akivaizdžiai reiškia, kad per daug dirbate.

4. Jūsų smegenys visuomet veikia darbiniu režimu.

Galite ištraukti žmogų iš biuro, tačiau negalite ištraukti biuro iš žmogaus.

Žinoma, būna atvejų, kai tenka padirbėti viršvalandžių, tačiau jeigu jūsų galva visuomet pilna minčių apie darbą, tai ženklas, jog jau peržengėte ribą.

5. Kalbate tik apie darbą.

Visiškai normalu kartais kalbėti apie darbinius reikalus. Problemų kyla tuomet, kai darbas tampa vienintele jūsų pokalbių tema. Jeigu būdami šeimos narių ir draugų apsuptyje kalbate tik apie darbą, tai požymis, jog darbui atiduodate per daug savęs.

6. Darbas daro įtaką visam jūsų gyvenimui.

Nors darbas užima svarbų vaidmenį kiekvieno žmogaus gyvenime, jis neturėtų būti vieninteliu jus apibrėžiančiu dalyku.

Pomėgiai neturėtų būti susiję su jūsų darbu. Raskite sau malonios veiklos, kuri nėra susijusi pragyvenimo šaltiniu. Jeigu darbas lemia kiekvieną jūsų sprendimą, laikas rimtai pagalvoti apie tai, kiek savęs atiduodate darbui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)