Po derybų sumažinus kainą, laimėtoja paskelbta įmonių grupė, kurią sudaro „Vilmeta“, „Kaminta“, „Kortas“, „Alvora“ ir bendrovė „A.Žilinskio ir ko“.

Viešųjų pirkimų tarnyba turėtų patvirtinti laimėtoją ir tikimės, kad tai įvyks, nes tai yra labai svarbus Vilniui objektas. Plaukikų palikti be baseino mes negalime - jis turėtų būti pastatytas iki Lazdynų baseino nugriovimo. Norėtumėme, kad kuo greičiau - statyba užtrunka. 8 Mėnesiai, manau, būtų, labai geras laikas, tikimės, kad per 8-9 mėnesius baseinas bus pradėtas eksploatuoti“, - BNS sakė L.Kvedaravičius.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) kol kas plačiau konkurso rezultatų nekomentuoja.

„Sustabdėme sutarties pasirašymą, kol Viešųjų pirkimų tarnyba neįvertins ir nepateiks išvados“, - BNS sakė VPT atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė.

Iš viso konkurse dalyvavo penkios įmonių grupės, pradinė pasiūlyta baseino statybų kaina svyravo nuo 3,8 iki 4,05 mln. eurų. Šešių įmonių grupių bei atskirų bendrovių pasiūlymai atmesti dėl neatitikimo kvalifikaciniams reikalavimams. Balandžio viduryje savivaldybė pranešė atmetusi pasiūlymus dėl per didelių kainų ir pradėjusi kitą procedūrą - derybas su įmonėmis.

Anksčiau skelbta, jog darbams savivaldybė planuoja skirti 3 mln. eurų.

Apie 1,484 ha ploto sklype S.Nėries gatvėje planuojama statyti baseino pastatą, kuriame numatyta 1 tūkst. kv. metrų ploto baseino salė su 8 takelių 25 metrų ilgio baseinu, atitinkančiu tarptautinius FINA ir LEN reikalavimus, 100 vietų tribūnomis, dviem pirtimis, 500 kv. metrų ploto kitomis pagalbinėmis ir administracinėmis patalpomis.

Objekto statybas savivaldybė planavo pradėti 2016 metų pavasarį. Baseinas bus statomas tam, kad būtų užtikrintos plaukimo ir sveikatinimo paslaugos, kol bus įgyvendintas naujo Lazdynų baseino projektas.

Iki 2017 metų pabaigos savivaldybė vietoje sovietmečiu statyto baseino Lazdynuose planuoja pastatyti naują kompleksą su 50 metrų plaukimo takeliais. Baseino projektas jau baigtas - pasak L.Kvedaravičiaus, tarptautinį koncesijos konkursą ketinama paskelbti per artimiausias kelias savaites. Preliminari šio baseino vertė - 18,9 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)