Strateginio planavimo komitetas penktadienį pritarė įstatymų projektams, numatantiems pensijų mokėjimo tvarkos pakeitimą dirbantiems pensininkams, pensijos amžiaus didinimo spartinimą bei ligos ir motinystės pašalpų mokėjimo tvarkos sugriežtinimą.

Įstatymų projektai, kurie leistų geriau subalansuoti 2001 metų "Sodros" biudžetą, bus teikiami Vyriausybei kartu su fondo biudžeto projektu. Preliminariais duomenimis, įstatymų pataisos leistų "Sodrai" per metus sutaupyti apie 128 mln. litų bei kitąmet turėti teigiamą fondo biudžeto rezultatą - pajamos viršytų išlaidas maždaug 65 mln. litų.

Tačiau įvertinus negautinas pajamas, "Sodros" biudžeto deficitas 2001 metais siektų apie 50 mln. litų. Andriaus Kubiliaus Vyriausybės parengtas kitų metų "Sodros" biudžeto projektas numatė, kad fondo biudžeto deficitas bus 66,3 mln. litų, o įvertinus nesurinktas įplaukas - 174 mln. litų.

Vyriausybei kitą savaitę bus siūloma pritarti, kad visiems dirbantiems pensininkams, nepriklausomai nuo amžiaus ir gaunamų pajamų, būtų mokama tik bazinė pensija (138 litai). Tai leistų "Sodrai" sutaupyti apie 113 mln. litų per metus.

"Žmogui paliekama teisė apsispręsti, ar jis nori dirbti ir gauti tik bazinę pensiją, ar eiti į užtarnautą poilsį ir gauti visą pensiją", žiniasklaidai po Strateginio planavimo komiteto posėdžio sakė "Sodros" direktorius Aidas Pikiotas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją