Ministrų kabinetas trečiadienį pasitarime išreiškė politinį pritarimą Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių susitarimo projektui dėl „Rail Baltica“ jungties plėtros, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba. Dokumentą planuojama pasirašyti premjerų susitikime Taline sausio 31 dieną.

„Susitarimu siekiama užtikrinti, kad „Rail Baltica“ statybos darbai Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijose būtų baigti iki 2025 metų, taip pat sudarytos tinkamos sąlygos projekto partnerėms jį įgyvendinti“, - rašoma pranešime spaudai.

Pernai gruodžio pradžioje pradėjęs dirbti premjeras Saulius Skvernelis sakė nesantis tikras, kad sutartį pasirašys, nes į ją nėra įsigilinta. Susisiekimo ministras Rokas Masiulis praėjusią savaitę taip pat teigė pirmiausiai norintis įsigilinti į projektą ir spėjo, kad realu pasiekti susitarimą iki pavasario.

Trijų Baltijos šalių premjerai sausio pabaigoje Taline ketina pasirašyti susitarimą dėl „Rail Baltica“ įgyvendinimo grafiko, vėžės ir kitų techninių parametrų. Jame bus apibrėžti bendri techniniai parametrai, maršrutas bei projekto įgyvendinimo terminai, statybų sąlygos, jų vykdytojas bei bendros įmonės „RB Rail“ vaidmuo, įgyvendinant preliminarias sąlygas bei tiesiant vėžę, statybų finansavimas.

„RB Rail“ valdybos pirmininkė Baiba Rubesa pernai lapkritį sakė, kad Lietuva, Latvija ir Estija susitarimą turėtų pasiekti per pusmetį, tokiu atveju būtų lengviau įrodyti Europos Komisijai, kad projektas stumiasi į priekį. Tai padėtų prašyti finansavimo projektui po 2020 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)