Bendrovės „Sprint Ekspres“ autobusas, keleivius vežantis iš Lietuvos į Didžiąją Britaniją, sugedo dar penktadienį, tačiau iki šiol nėra sutaisytas. Maždaug už 200 km nuo Berlyno esantys keleiviai teigė nežinantys, kada išvyks į Angliją, tačiau bendrovės atstovai DELFI patikino, kad nerimauti nėra dėl ko – naujas autobusas jau užsakytas ir vyksta pas žmones.

„Autobusas yra užsakytas, pinigai sumokėti, iki keleivių jam yra likę apie 200 km, todėl apie 16 val. turėtų visos problemos išsispręsti“, - DELFI sakė bendrovės atstovė.

Pasak jos, šiuo metu yra kelionių sezonas, todėl buvo labai sunku surasti pakaitinį autobusą – viena bendrovė dar penktadienį buvo žadėjusi pervežti keleivius, tačiau vėliau atsisakė, nes ir jos autobusas sugedo.

DELFI žiniomis, šeštadienį, apie 17 - 18 val. keleiviai tęsė kelionę tuo pačiu, anksčiau sugedusiu autobusu. Apie tai pranešė skaitytoja, informaciją patvirtino ir „Sprint Ekspres“ atstovai,

Pasak DELFI skaitytojos, senajam autobusui iš paskos važiuoja kitas autobusas, įmonės atstovė sakė patvirtinti šios informacijos negalinti.

Greitkelyje esančių keleivių artimieji DELFI skundėsi, kad nežinia, kada išvyks iš Vokietijos.

„Jie yra be maisto, dabar telikę tik vandens, jau baigia išsikrauti ir mobilieji telefonai, todėl greitai ir ryšį prarasime“, – skundėsi viena moteris, sūnų išlydėjusi į kelionę. Moteris sakė, kad keleiviams niekas negali padėti.

„Vakar keturis žmones paėmė, viena jų – nėščia moteris, o kiti toliau laukia, paaiškėjo, kad autobuso keleiviai net nėra apdrausti, todėl jie niekam ir nerūpi, - sakė ji. - Maža to, sūnus sakė, kad greičiausiai autobusas bus sutaisytas tik trečiadienį – tai ką, jie tiek lauko lauks greitkelyje?“.

Moteris sakė, kad bendrovės, kuriai priklauso autobusas, administratorė telefonu negalėjo pasakyti jokių paguodžiančių žinių, tuo metu jos direktorius su žmonėmis išvis nesileidžia į kontaktus.

„Jau antra para, kai kelyje yra įstrigę apie 50 žmonių, vienai besilaukiančiai moteriai prireikė medikų pagalbos, o šiandien jau kita skundžiasi sveikatos problemomis – vietinė policija žmonėms parūpino maisto ir gėrimų, net vietos televizija buvo atvykusi, žurnalistams tikrai tai nepasirodė juokinga“, – DELFI rašė kita moteris.

Pasak jos, penktadienio vakarą apie 20 val. autobusas buvo sutaisytas, pakeitus sugedusią detalę, tačiau jis nuvažiavo vos kelis šimtus metrų ir vėl sugedo.

„Išvada tokia, kad jis sugedęs nepataisomai, mums buvo sumeluota, kad atvyks kitas autobusas, kuris bus po šešių valandų, tačiau jo kaip nėra, taip nėra – žmonės panikoje, jau antra para palikti likimo valiai“, – rašė ji.

DELFI skelbė, kad autobusas iš Lietuvos į Didžiąją Britaniją išvyko ketvirtadienį.

„Mama ryte man paskambino ir pasakojo, kad 3 val. nakties sugedo autobusas viduryje Vokietijos greitkelio, kur nėra nei parduotuvės, nei degalinės. Taigi žmonės negali nei nusipirkti atsigerti ar pavalgyti, nei nueiti į tualetą“, - DELFI penktadienį apie pietus pasakojo vienos autobuso keleivės dukra Oksana.

Ji tvirtino po mamos skambučio puolusi skambinti į bendrovę „Sprint Ekspres“, kuri ir pardavinėjo bilietus į minėtą kelionę, kad bent atidarytų bagažo skyrių, kuris kelionės metu buvo užplombuotas.

„Ten jau yra kilusi panika, vairuotojas nieko pasakyti negali. Juk ten yra ir mažų vaikų. Visi sėdi ir laukia vidury laukų“, – piktinosi mergina.

Anot jos, sugedusį autobusą nesėkmingai bandoma pataisyti, jį saugo atvykusi Vokietijos policija. Oksanos žiniomis, autobuse yra apie 50 žmonių.

Merginos mama į autobusą įlipo Alytuje. Tiesa, pasak jos, jis jau tada nuo grafiko atsiliko kiek daugiau nei valanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)