Banko atstovas Vilius Girkontas BNS informavo, kad bankas ir Vilniaus savivaldybė sutartį pasirašė trečiadienį. Paskola bus naudojama Vilniaus vakarinio aplinkkelio, Geležinio vilko gatvės statybai, Žirnių gatvės rekonstrukcijai ir kai kurių viešųjų pastatų renovacijai.

ŠIB pranešė, kad paskola suteikta 15 metų. Apie kitas paskolos sąlygas neskelbiama.

Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, savivaldybė rudenį skelbs paskutinio vakarinio aplinkkelio etapo darbų konkursą, juos numatoma pradėti šių metų pabaigoje, o baigti - 2016 metais.

Praėjusią savaitę premjero Algirdo Butkevičiaus vadovaujama vyriausybinė transporto ir tranzito komisija nutarė, kad Vilniaus vakarinis aplinkkelis yra svarbus projektas visai Lietuvai, ir Vilniaus savivaldybė iki 2016 metų pabaigos turi įgyvendinti trečiąjį jo statybų etapą. Preliminari jo vertė sieks apie 360 mln. litų.

Aplinkkelis sujungs tarptautinį IXB transporto koridorių Kijevas-Minskas- Vilnius-Klaipėda su Vilniaus-Panevėžio automagistrale.  

Nuo 2009 metų bankas Vilniui suteikė keturias paskolas kurių bendra vertė siekia 58,1 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)