Tai miestų vadovai sakė praėjus dienai po to, kai Talino miesto taryba patvirtino, jog nuo kitų metų visi Talino nuolatiniai gyventojai ir miesto svečiai iki 19 metų galės nemokamai naudotis viešuoju transportu.

"Vilnius nagrinėja ir toliau nagrinės Talino pavyzdį. Be to, Vilniaus taryba nuo praeitos savaitės komitetuose pradėjo svarstyti, dėl gyventojų apklausos, kurioje būtų klausiama apie nemokamo transporto ar specialių nuolaidų vilniečiams idėją", - BNS sakė Vilniaus meras A.Zuokas.

Rygos mero Nilo Ušakovo atstovė spaudai penktadienį sakė, kad Latvijos sostinė Ryga "lauks ir įvertins Estijos patirtį su nemokamu viešuoju transportu prieš nuspręsdama".

Prieš mėnesį Rygos meras sakė norintis įvertinti naudą ir kaštus. "Kažkas turi tai pabandyti. Tegu pabando estai, ir mes pamatysime", - BNS yra sakęs Rygos meras.

Talino miesto savivaldybės tarybos vadovas Toomas Vitsutas sprendimą dėl viešojo transporto ketvirtadienį pavadino istoriniu.

"Miesto taryboje mes priimame politinius sprendimus. Nors opozicija mums priekaištavo, kad suteikdami žmonėms nemokamą važiavimą švaistome pinigus, mano nuomone yra visiškai priešinga - dalykai, kurie yra naudingi miesto gyventojams, negali būti pinigų švaistymas" , - sakė T.Vitsutas.

Dėl Vilniaus viešojo transporto bilietų pastaraisiais mėnesiais tvyrojo sumaištis. Nuo rugpjūčio 15 dienos sostinėje pradėti platinti nauji elektroniniai bilietai bei Vilniečio kortelės, pakeitusios senąsias elektroninio bilieto korteles.

Tik paleidus naująją bilietų sistemą, ji užstrigo. Nesklandumų kilo ir rugsėjo pradžioje, kai prie kioskų nusidriekė norinčiųjų pasikeisti senuosius bilietus į naujuosius eilės.

Praeitą savaitę sostinės valdžia nusprendė grąžinti ankstesnes, mažesnes viešojo transporto bilietų kainas. Jos galios iki Naujųjų metų.

Vilniaus savivaldybė neseniai taip pat pranešė ketinanti surengti gyventojų apklausą, ar jie pritaria idėjai dėl nemokamo viešojo transporto mieste, ar pritartų dėl specialių nuolaidų taikymo miesto transporte. Gyventojų taip pat planuojama klausti, ar dėl tokio sprendimo turėtų būti mažinamas finansavimas kitoms miesto reikmėms, ar būtų įvedami papildomi mokesčiai mieste.

Vilniaus miesto savivaldybės skolos liepos pradžioje siekė 969 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)