Vilniaus valdžia šio sprendimo imasi po to, kai ne itin nusisekė elektroninį bilietą pakeitusios Vilniečio kortelės startas.

Pritarus nutarimo projektui, savivaldybės autobusuose ir troleibusuose vienkartinis bilietas be nuolaidos kainuos 2,5 Lt, panaikinant su Vilniečio kortele įvestą 3,5 Lt kainą. Kelionės mikroautobusais kaina sumažės nuo 3,5 iki 3 Lt, bilietas privačiuose autobusuose kainuos nebe 2,5, o 2 Lt. Be to, iki šių metų pabaigos bus prekiaujama vienkartiniais bilietais po 2 Lt spaudos kioskuose.

Pasiūlymui grąžinti senąsias vienkartinių bilietų kainas Vilniaus taryba pritarė be didesnių diskusijų. Senosios kainos grąžintos be balsavimo – bendru visų politikų sutarimu.

Vilniaus meras Artūras Zuokas prieš tarybos posėdį žurnalistams sakė nemanantis, jog Vilniečio kortelė patyrė fiasko.

„Aišku, įdiegimo procese buvo problemų. Ir jos truko, ypatingai platinimo tinkle, apie 10 dienų. Dar šiandien turime problemų dėl (kortelių – DELFI) gamybos proceso. Bet šiandien jau to piko, koks buvo rugsėjo pradžioje, jau nebėra. Ir nebebus. Nes dauguma visuomeninio transporto klientų, kurie naudojasi visuomeniniu transportu kiekvieną dieną, jau turi elektroninį bilietą. Manau, kad per tam tikrą laiką visos detalės bus patikslintos ir sistema veiks puikiai. Ir, ačiū Dievui, galėsime pasakyti, kad projektas, kuris startavo dar 2007 m. ir turėjo būti baigtas 2009 m., pagaliau yra pabaigtas“, - teigė A. Zuokas.

Savivaldybės duomenimis, vis dar buksuojantis elektroninio bilieto projektas nuo 2007 m. pareikalavo jau 12,5 mln. Lt išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)