Pavyzdžiui, antradienį vakare automobilių grūstis Vilniaus gatvėse pradėjo formuotis dar gerokai iki 17 val., t.y. dar nepasibaigus oficialioms darbo valandoms.

Portalo Sviesoforai.lt duomenimis, apie 17 val. grūstys fiksuotos 14–oje miesto vietų. Bene sunkiausiai automobiliai judėjo Geležinio vilko g. ir į ją vedančiomis gatvėmis.

Automobiliai vos judėjo ir Ukmergės, Ozo, Kareivių, Kalvarijų gatvėmis. Kamščiai taip pat fiksuoti kai kuriose Laisvės prospekto atkarpose.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė DELFI patvirtino, kad artėjant šventiniam laikotarpiui mieste susidaro daugiau spūsčių, o jas paaiškina kelios priežastys.

„Prieš Kalėdas spūstys visada tokios yra. Tačiau ne tik jos, yra daug veiksnių. Gruodžio mėnesį gatvėse visada pastebime didesnį sujudimą nei įprastai. Pikas, spūstys būna ne tik pikų metu, ryte ir vakare, savaitę – dvi prieš Kalėdas, jos būna ir dienos metu. Pastebime gerokai didesnį automobilių srautą ir savaitgaliais, ypatingai prieigose prie didžiausių prekybos centrų, turgaviečių ir pan.

Kita vertus, matome, kokia dabar yra prasta eismo situacija dėl oro sąlygų. Jos irgi turi įtakos – žmonės lėčiau važiuoja, gatvių pralaidumas sumažėja ir tai taip pat prisideda. Dėl tokių oro sąlygų pastebime ir padidėjusį eismo įvykių skaičių, kas natūraliai stabdo sklandų eismą“, – komentavo direktorė.

Tikimasi, kad bent iš dalies spūstis turėtų sumažinti Vakarinis Vilniaus aplinkkelis. Jį planuojama atidaryti jau gruodžio 20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)