Tokį sprendimą Vilniaus savivaldybė teigia priėmusi dėl gausių gyventojų skundų. Jie esą dažnai nespėdavo įlipti pro priekines duris, susidarydavo grūstys, negalėdavo pasižymėti vienkartinių bilietų.

Be to, keleiviai neva pabrėžė, kad asocialių asmenų nesumažėjo.

"Čia vertybių klausimas. Aš manau, kad versti žmogų stovėti eilėje yra blogas dalykas. Ir jeigu mes norime kontroliuoti "zuikius" ir apsisaugoti nuo pažeidėjų, kurių yra keli procentai, dėl to tikrai neturi kentėti kiti 95 procentai", - penktadienį naujienų portalo DELFI konferencijoje sprendimą aiškino sostinės meras Artūras Zuokas.

Nuo pirmadienio visuomeniniame transporte turi būti įrengta daugiau komposterių, o saugumą kelionės metu užtikrins Viešosios tvarkos pareigūnai - jie dažniau patruliuos transporto priemonėse.

Nuo 2010-ųjų liepos 15 dienos įlipti į sostinės troleibusus ir autobusus buvo galima tik pro priekines duris. Anksčiau savivaldybės įmonių atstovai teigė, kad dėl to sumažėjo be bilieto važiuojančių keleivių, autobusuose ir troleibusuose sumažėjo asocialių žmonių.

Kitų miestų savivaldybės teigia, kad ši tvarka pasiteisino ir neketina jos atšaukti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją