DELFI skaitytojai pranešė, kad visas centras yra kone paralyžiuotas.

„Senamiestyje mažos gatvelės praktiškai nepravažiuojamos. Norint išsikviesti taksi – taip pat misija neįmanoma", – tvirtino viena vilnietė.

Skaitytojas Kęstutis skundėsi, kad jam nepavyko du kartus išsikviesti taksi.

„Man du kartus taksi bendrovė pranešė, kad neįmanoma prasibrauti per automobilių spūstį, todėl taksistas neatvyks", – skundėsi jis.

Važiuoja apsipirkti

„Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė DELFI sakė, kad 15 val. buvo užsikišusios Ozo, Kalvarijų, Kareivių gatvės.

„Geležiniame vilke ant tilto ne per seniausiai buvo eismo įvykis – dėl to grūstis susiformavo ir ji dar nespėjo išvažinėti. Tačiau įvykis jau pašalintas“, – sakė ji.

Pašnekovė pridūrė, kad labai didelę įtaką grūstims turėjo smegduobė Upės gatvėje, kur buvo trūkęs vamzdis.

„Gatvė buvo uždaryta, todėl logiška, kad ir jos prieigose susidarė didelės spūstys“, – aiškino M. Gusarovienė.

Ji taip pat pridūrė, kad šis penktadienis – tokia jau diena, kai spūstys dar tik pradeda formuotis ir dar formuosis viso vakarinio piko metu.

„Miestas prieš Kūčias ir Kalėdas tikrai yra sujudęs, kalėdinė karštinė jaučiasi, o mes savo ruožtu jau esame tiek automatiškai, tiek rankiniu būdu pakeitę šviesoforų reguliavimo programas – kad būtų laisvesnis miestas, bet dabar visi yra suvažiavę į centrą ir Goštauto, Jasinskio gatvės yra užkištos“, – komentavo „Susisiekimo paslaugų“ vadovė.

M. Gusarovienė aiškino, jog penktadienio pavakarę labai daug žmonių važiuoja į prekybos centrus, kurie yra išsidėstę centrinėje miesto dalyje.

„Tačiau yra matomas judėjimas ir iš miesto centro. Eismo valdymo centras budi ir stebi situaciją realiu laiku“, – sakė ji.

Pašnekovė svarstė, kad grūstys turėtų pradėti sklaidytis po vakarinio piko – apie 19 val.

„Tačiau tai tikrai nebus kaip įprastą dieną. Turime suprasti, kad Kalėdos ir jau dvi savaites eismas būna kitoks“, – pridūrė M. Gusarovienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)