Mero pozicija papiktino vieną idėjos iniciatorių, vicemerą Romą Adomavičių. Jis iš tribūnos ranka rodė į A. Zuoką, sakydamas, esą idėją kritikuojantis meras pats yra vienas jos autorių.

A.Zuokas: nemokamų pietų nebūna

„Mano asmeniškai nuomonė yra tikrai skeptiška. Net jeigu tokia apklausa būtų daroma, nemokamų pietų nebūna“, - žurnalistams trečiadienį sakė A. Zuokas.

Pasak jo, norint vilniečiams nemokamai teikti viešojo transporto paslaugas, reikia apie 180 mln. Lt per metus, ir būtent tiek pinigų reikėtų rasti skylėtame sostinės biudžete.

Be minėtojo klausimo, vilniečiams norima pateikti dar du variantus: „Ar pritariate, kad nemokamai važiuoti Vilniaus miesto savivaldybės viešuoju transportu (autobusais, troleibusais) būtų leidžiama tik asmenims, deklaravusiems gyvenamąją vietą Vilniaus mieste?“ bei „Ar pritariate, kad priėmus sprendimą vežti Vilniaus miesto gyventojus nemokamai, nuostoliai vežėjams būtų kompensuojami iš biudžeto lėšų, skirtų kitoms miesto gyventojų socialinėms reikmėms (švietimui, sveikatai, kultūrai, sportui ir pan.)“.

Apklausą norima vykdyti rugsėjo 20-30 dienomis. Tačiau A. Zuokas ragina nedaryti to su tokia skuba ir palaukti bent jau iki nurims rinkiminės aistros.

R.Adomavičius: vienas idėjos autorių – pats A.Zuokas

Vis dėlto vienas idėjos iniciatorių, vicemeras Romas Adomavičius galimybę vilniečius nemokamai vežioti viešuoju transportu laiko realia. Pasiūlymą rengti gyventojų apklausą jis uoliai gynė tarybos posėdyje.

Tačiau kritikos ir pašaipų vicemeras sulaukė ne tik iš opozicijos, bet ir iš koalicijos partnerių – pavyzdžiui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) politikų. Pavyzdžiui, LLRA atstovaujantis vicemeras Jaroslavas Kaminskis siūlymą rengti apklausą dėl nemokamo transporto sakė esant populistiniu. Populizmu Vilniaus socdemų lyderį apkaltino ir „darbietis“ Šarūnas Birutis, pats pasirašęs po siūlymu rengti apklausą. Politiko nuomone, socdemai prieš rinkimus nori pasirodyti „šventesni už popiežių“.

O „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis tokį siūlymą, pateiktą prieš pat rinkimus, vadino rinkėjų papirkinėjimu.

R. Adomavičius kiek įsikarščiavo ir baksnojo pirštu į idėją kritikuojantį A. Zuoką – esą meras, nematantis prošvaisčių nemokamam viešajam transportui, pats buvo vienas šios idėjos iniciatorių.

Po beveik valandą užsitęsusios diskusijos nutarta apklausos dėl nemokamo viešojo transporto neskelbti. Tolesnis šios idėjos svarstymas turėtų vykti po rinkimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)