Pietvakarinėje oro uosto dalyje šalia prieš kelis metus atidarytos priešgaisrinės gelbėjimo stoties įsikursiantis „VNO Industrial Area“ investuotojams pasiūlys šešis statybai paruoštus žemės sklypus. Projekto teritorijoje bus įrengta nauja infrastruktūra – inžineriniai ir telekomunikacijų tinklai, orlaivių stovėjimo vietos, aviacijos saugumo patikros postas, privažiavimo keliai ir automobilių stovėjimo aikštelės darbuotojams. Investuotojai turės galimybę patys pasistatyti jų poreikius atitinkančius pastatus bei įsirengti kitą aviacinės veiklos vykdymui reikalingą infrastruktūrą.

„VNO Industrial Area“ – nestandartinis ir unikalus, išskirtinai tik į aviacinių paslaugų plėtrą orientuotas investicinis projektas, todėl potencialūs partneriai aktyviai juo domisi. Investuotojams siūlome galimybę plėsti ar pradėti veiklą ypatingai patogioje Vilniaus oro uosto vietoje su tiesioginiu patekimu į orlaivių peroną. Ši lokacija leis technines lėktuvų, pašto siuntų ar krovinių aptarnavimo veiklas vykdyti ypač efektyviai laiko atžvilgiu ir taip užsitikrinti mažesnius operacinės veiklos kaštus,“ - sakė Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

Įsikurdami Vilniaus oro uoste aviacijos verslo atstovai be naujos ir specialiai jų poreikiams pritaikytos infrastruktūros taip pat turės užtikrintą susisiekimą su didžiaisiais Europos miestais tiek oru, tiek magistraliniais keliais. Taip pat investuotojams atsivers plačios partnerystės su dabar Lietuvos oro uostuose veikiančiomis įmonėmis galimybės.

Inžinerinių ir telekomunikacijų tinklų, orlaivių stovėjimo aikštelių, kontrolės posto, privažiavimo prie teritorijos ir kitos infrastruktūros įrengimo darbai prasidės 2017 m. pabaigoje ir bus užbaigti 2018 m. viduryje. Šiam projekto etapui Vilniaus oro uostas skiria 7 milijonus eurų.

Sklypus išsinuomoję verslo atstovai rangos darbus „VNO Industrial Area“ galės pradėti 2018-ųjų pradžioje.

Šiuo metu Lietuvos oro uostuose orlaivių priežiūros ir remonto paslaugas teikia „FL Technics“, „Charter Jets“ bei „Jet MS“, krovinių gabenimo veiklą vykdo „DHL“, „TNT“, „UPS“, Lietuvos paštas, „Litcargus“, „Baltcargo“, „APCargo“, o verslo aviacijos poreikius tenkina įmonės „Charter Jets“, „Classic Jet“, „Klas Jet“, „DOT LT“, „Small planet airlines“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)