Sveikindamas keleivius Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius pasidžiaugė, kad simboliška, jog būtent mėnesio 30 dieną sutinkame 30 milijonąjį Vilniaus oro uosto keleivį.

„Apima puikus jausmas suvokus šį skaičių – trisdešimt milijonų, jis nusako, kad statistiškai kiekvienas Lietuvos gyventojas bent dešimt kartų skrido per pagrindinius Lietuvos oro vartus,“ – pažymėjo oro uosto direktorius.

Pasak A. Stankevičiaus, per šiuos 25-erius metus oro uostas pasikeitė, išsiplėtė ir užaugo. O Lietuvos oro uostų sujungimas ir jų bendros plėtros strategija buvo dar vienas laiptelis sėkmės link – skrydžių iš ir į Vilnių gausėja, o keleivių skaičius kasmet auga daugiau nei po 10 proc.

Pernai per didžiuosius Vilniaus oro uosto vartus žengė 3,3 mln. keleivių, o per pastaruosius penkis mėnesius pagrindiniai šalies oro uosto vartai išlydėjo ir pasitiko 15 proc. daugiau keleivių nei 2015 metais (2016 m. – beveik 1,4 mln., o 2015 – 1,2 mln. keleivių).

Vilniaus oro uostas priklauso tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje jungiančiam Lietuvos oro uostų tinklui. Per 2015 metus jie aptarnavo 4,2 milijono keleivių ir 50 tūkstančių skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)