Bendrovė informuoja, kad „Neste Lietuva“ degalinėse dyzelinas ir 95 benzinas atkeliaus iš Suomijoje esančios „Neste Oil Oyj“ gamyklos.

Dalis kuro keliaus į Rygos terminalą ir iš ten bus vežamas į Šiaurės ir Rytų Lietuvą, kita dalis – į Klaipėdos, iš kur keliaus į Vakarų ir Pietų Lietuvą.

„Neste Lietuva“ vadovas Ringaudas Steikūnas priminė, kad importuoti degalus į Lietuvoje esančias degalines bendrovė pradėjo jau praėjusių metų pradžioje.

Įmonės vadovas atskleisti, kokia dalis iš Lietuvoje parduodamų šio prekės ženklo degalinėse degalų pagaminami „Orlen Lietuva“ gamykloje, nenorėjo.

„Jis vis mažės ir mažės (procentas „Orlen Lietuva“ pagamintų degalų – red.)“, – paminėjo pašnekovas.

Kaip informuoja „Neste Lietuva“, tiesiai iš Suomijos į Lietuvą kas mėnesį atkeliaus apie 20 mln. litrų degalų.

Bendrovė taip pat akcentuoja, kad sprendimą importuoti degalus paskatino ir noras būti nepriklausomiems nuo trečiųjų šalių bei galimybė kontroliuoti visą procesą – nuo gamybos iki pardavimo galutiniam klientui.

Latvijoje ir Estijoje dyzelinas ir 95 benzinas iš Suomijos tiekiamas jau kelerius metus.

Į Lietuvą atvykęs „Neste Oil“ generalinis direktorius Mattis Lievonenas teigė, kad tiesioginės įtakos degalų importas klientams gali neturėti.

„Žinoma, kaina yra svarbu, bet mes norime parduoti kokybišką produktą“, – kalbėjo jis.

R. Steikūnas pabrėžė, kad degalų importas vartotojams išeis tik į naudą: „Didėjanti konkurencija – nauda vartotojui. Mes negalėtume pardavinėti žymiai didesnėmis kainomis nei konkurentai, net jei įvertintume kokybės detales. Mes turime konkuruoti kaina, tą darysime, o vartotojui nuo to bus tik nauda“.

Lietuvoje Suomijos kompanija „Neste Oil“ turi 63 degalines. Suomijos kompanija dirba 15 valstybių ir turi apie 5 tūkst. darbuotojų. Pernai korporacijos pardavimai siekė apie 15 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)