Projektavimo darbai apims 50,22 km bendro kelio ilgio.

„Magistralinis kelias A12 priklauso tarptautiniam transporto koridoriui ir yra europinės reikšmės, todėl šio kelio būklė ir techniniai parametrai turi atitikti tarptautiniams keliams keliamus reikalavimus. Šiuo metu šio kelio ruožai Lietuvoje yra provėžuoti, jų danga nusidėvėjusi“, – sakė bendrovės „Kelprojektas“ generalinis direktorius Algimantas Medžiaušis.

Kelio ruožuose planuoja parengti rekonstrukcijos projektus daugiau nei pusantro šimto kelio statinių: 70 nuovažoms, 22 sankryžoms, 36 autobusų sustojimo aikštelėms, 30 pralaidų, 4 tiltams ir 5 viadukams ir kt. Be to, siekiant pagerinti eismo saugumą, kelio ruožuose bus suprojektuotos saugumo salelės.

Be įprastų kelio atnaujinimo ir platinimo bei jo dalių rekonstrukcijos projektų, magistralinio kelio A12 ruožams bus rengiami inžinerinių tinklų, elektros perdavimo linijos ir apšvietimo sistemos atnaujinimo projektai.

Projektavimo darbus planuojama užbaigti 2015 m. rugsėjį.

Bendras magistralinio kelio tarp Rygos ir Kaliningrado ilgis yra 186,09 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)