Elektroninio bilieto sistemą Šiauliuose bandyta įdiegti jau ne kartą. Tačiau tam vis neužtekdavo lėšų, sutrukdė ir atėjęs sunkmetis. Ir vėl žadama, kad autobusų keleivių kasdienybė turėtų pasikeisti. Pasak vežėjų, gal net metų pabaigoje. Keleivių vežimo bendrovės generalinis direktorius tikina, kad šiuo metu jau yra patvirtintas elektroninio bilieto įdiegimo planas.

„Išskaidžius į keletą etapų, tai per šiuos metus ir kitų metų pirmą pusę mes planuojame, kad elektroninis bilietas bus įdiegtas. Galvojame, kad pirmiausia pradės veikti elektroninis mėnesinis bilietas, o vėliau bus pakeisti ir visi vienkartiniai bilietai“, - sakė „Busturo“ generalinis direktorius Tomas Bielinskas.

Pasak jo, elektroninio bilieto sistemos įdiegimui numatyta naudoti savivaldybės, o ne Europos fondų lėšas.

Kiek kainuos naujoji sistema, dar skaičiuojama. Savivaldybė yra numačiusi skirti apie pusę milijono litų - tiek, kiek per metus išleidžiama autobusų bilietų spausdinimui ir platinimui. Šiauliečiai raminami, kad mokant elektroniniu būdu, kelionė miesto gatvėmis nebrangs. Elektroninio bilieto sistema Lietuvoje jau veikia Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.