Vakarinėje Lietuvos dalyje ir Šiaulių apskrityje eismo sąlygos sudėtingesnės dėl besitęsiančio snygio, čia magistralinių kelių dangos daugiausia šlapios, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių – šlapios, kai kur padengtos šlapio sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios, barstomi ir valomi pagrindiniai keliai.

Vykstančiųjų šiais valstybinės reikšmės keliais prašome būti atidžius ir neskubėti, nes keliai yra apsnigti bei slidūs, todėl svarbiausia pasirinkti esamai kelio dangos būklei tinkamą greitį ir saugų atstumą, informuoja Automobilių kelių direkcija.

Likusioje šalies teritorijoje magistraliniai keliai daugiausia yra drėgni, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai drėgni, vietomis šlapi bei provėžoti, o Pietų ir vidurio Lietuvoje pagrindinių kelių dangos sausos.

Mažesnio intensyvumo rajoniniai keliai padengti prispausto arba šlapio sniego sluoksniu, slidūs.

Kretingos rajone silpnai lyja, Šilutės rajone pusto pažeme, Ignalinos ir Švenčionių rajonuose snyguriuoja. Oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Naktį eismo sąlygas sunkins krituliai ir plikledis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose numatomas sniegas, pajūryje – šlapdriba. Daugelyje rajonų formuosis plikledis. Vėjas pietvakarių, 7-12 m/s, vietomis gūsiai sieks iki 17 m/s.  Žemiausia oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)