Atidėti lėktuvų skrydžiai – tai dažno keliautojo kasdienybė, tačiau ne visi žino, kokios kompensacijos jiems priklauso dėl kelionėse patirtų nemalonumų.

Europos Sąjungos oro keleivių teisių reglamentas užtikrina, kad susidūrę su problemomis keleiviai gali reikalauti, kad jiems atlygintų nuo 125 iki 600 eurų. Tačiau skrendant ne iš Europos Sąjungos ir vėluojant persėsti į Bendrijos vežėjo lėktuvą, kompensacija nepriklauso.

Jei skrydis atidedamas daugiau nei tris valandas, keleiviai gali gauti nemokamas maitinimo, ryšio, jei reikia – ir transporto bei apgyvendinimo paslaugas. Oro linijos įspėja, kad vartotojai patys turi kreiptis į kompaniją dėl piniginių kompensacijų.

„Visų pirma, vartotojas turi kreiptis į avialinijas, oro vežėją, išlaukti tam tikrą laikotarpį, jeigu negauna atsakymo. Tada jis gali kreiptis į Europos vartotojų centrą arba atitinkamai, jeigu tas atsakymas netenkina paties vartotojo. Vertinant statistiką, apie 60 procentų skundų yra tenkinama būtent vartotojų naudai“, – teigė Europos vartotojų centro Lietuvoje direktorius Tomas Kybartas.