„Su visais lietuviais, apie kurių buvimą Stambulo oro uoste įvykio dieną informavo jų artimieji, yra susisiekta, jie nenukentėjo“, – Eltą informavo URM.

Ministerija taip pat atkreipia keliautojų dėmesį, kad po išpuolių Stambulo Atatiurko oro uosto darbas yra atnaujintas, tačiau didžioji dalis „Turkish Airlines“ aviakompanijos skrydžių į Stambulą yra atšaukti.

„Planuojant kelionę į šį oro juostą arba per jį vykstant jungiamuoju skrydžiu, prieš išvykstant, rekomenduojame susisiekti su Jūsų kelionės organizatoriumi arba avialinijomis ir gauti naujausią informaciją apie skrydžio vykdymo galimybes“, – rekomendacijose skelbia URM.

Su rekomendacijomis keliautojai gali susipažinti ministerijos internetinėje svetainėje.

Turkish Airlines“ paskelbė, kad keleiviai, turėję bilietus birželio 28-liepos 5 dienos skrydžiams galės juos nemokamai pakeisti į kitos dienos datą. Turimų bilietų galiojimas bus tęsiamas iki liepos 31 d.

Antradienio vakarą Stambulo oro uosto tarptautiniame terminale susisprogdino trys teroristai mirtininkai.

Užpuolikai atvažiavo prie terminalo taksi ir paleido ugnį iš automatinių ginklų į aplinkui buvusius žmones. Po to jie detonavo sprogstamuosius įtaisus. Vieną teroristą terminale pareigūnams pavyko sužeisti, bet jis vis tiek spėjo susprogdinti užtaisą.

Negalutiniais duomenimis, atakų metu žuvo 36 žmonės, dar apie 150 sužeista.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)