Apie 6,5 tūkst. parkavimo vietų Estijos sostinėje Taline valdanti estų įmonė yra viena didžiausių stovėjimo aikštelių operatorių šioje šalyje. Tai iki šiol didžiausias „Stovos" sandoris, padėjęs išplėsti bendrovės valdomų automobilių stovėjimo vietų skaičių 50 procentų.

„Įsigiję vieną didžiausių parkavimo paslaugų operatorių Estijoje, įgyvendiname savo strateginės plėtros tikslą stabiliai augti ir teikti automobilių statymo paslaugas visose Baltijos regiono šalyse.

Šis sandoris turėtų atnešti naudos ir mūsų klientams, vykstantiems į kaimynines šalis tiek verslo, tiek laisvalaikio tikslais, bei pageidaujantiems naudotis patogiomis ir jiems įprastomis paslaugomis, kurios peržengia valstybių sienas", - sako tarptautinei įmonių grupei „Modus group" priklausančios bendrovės „Stova" vadovas Marius Blagnys.

Pasak M. Blagnio, nuo šiol valdydama daugiau kaip 110 stovėjimo aikštelių ir per 20 tūkst. stovėjimo vietų, „Stova" tampa didžiausiu vietos kapitalo ir vieninteliu stovėjimo aikštelių operatoriumi, veikiančiu visose Baltijos šalyse ir Baltarusijoje.

Sujungus skirtingas dviejų įmonių patirtis, „UniPark" klientai jau netolimoje ateityje galės naudotis patogesniais ir unifikuotais parkavimo paslaugų sprendimais visose šiose šalyse.

Tęsdama plėtrą oro uostuose, „Stova" nuo šių metų balandžio mėnesio savo klientams pasiūlys naudotis naujai įrengta „UniPark" aikštele Varšuvos Šopeno oro uoste, Lenkijoje.

Lietuvoje automobilių statymo paslaugos su „UniPark" prekės ženklu pradėtos teikti 2003 m., kai Vilniaus oro uosto teritorijoje iškilo pirmoji daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė.

Šiuo metu „Stova" administruoja per 30 automobilių stovėjimo aikštelių Lietuvoje - 11 jų yra šalia Lietuvos oro uostų, kitos - Vilniaus centre ir Senamiestyje. Įmonė taip pat vykdo rinkliavos už automobilių stovėjimą surinkimo paslaugą Kauno, Šiaulių, Trakų, Palangos ir Nidos miestuose.

„UniPark" prekės ženklą valdančios „Stovos" pajamos per 2016 m. sudarė daugiau kaip 3,2 mln. eurų. Bendrovė priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus group", kuri vykdo veiklą automobilių prekybos, nuomos, techninio aptarnavimo, nekilnojamojo turto vystymo, automobilių aikštelių valdymo ir energetikos srityse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją