Oro linijų vadovas priminė neseniai įvykusią „Germanwings“ tragediją, kuria kaltinamas pilotas, turėjęs rimtų psichologinių problemų.

„Praėjusį mėnesį įvykusi tragedija mus išmokė naujų dalykų ir to, kad piloto profesija yra labai svarbi ir sunki. Pilotų, tiek vyrų, tiek moterų, gyvenimo būdas yra labai svarbus veiksnys. Pastaroji nelaimė įvyko po to, kai pilotą paliko jo mergina. Taigi, mieli draugai, atsižvelkite į mūsų patarimą nesusituokusiems pilotams vesti ar ištekėti“, – kalbėjo „Turkish Airlines“ generalinis direktorius.

Iš pradžių buvo pranešta, kad antrasis „Germanwings“ lėktuvo pilotas Andreasas Lubitzas prieš katastrofą buvo neseniai išsiskyręs su savo mergina, bet vėliau šiomis žiniomis suabejota.

Per lėktuvo katastrofą žuvo 51 Ispanijos ir 72 Vokietijos piliečiai. Prokurorai teigia, kad antrasis lėktuvo pilotas iš Barselonos į Diuseldorfą skridusį lėktuvą tyčia nukreipė į kalno šlaitą.

Turkijos oro linijų bendrovės vadovas T. Kotilis taip pat atkreipė dėmesį, kad „Turkish Airlines“ turėtų dirbti daugiau moterų piločių. Anot jo, tarp 86-ių ką tik mokslus baigusių pilotų vos trys yra moterys, o šalies oro linijose, kuriose dirba 4 tūkst. pilotų, moterų piločių skaičius siekia vos 40.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)