Teismas jau lapkričio 7 d., nagrinėdamas įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ direktoriaus pateiktą ieškinį, pritaikė laikinąsias priemones ir atidėjo streiką 30 dienų, tačiau antradienį įvykusiame posėdyje pripažino streiką neteisėtu.

Vilniaus viešojo transporto profesinės sąjungos siekia, kad darbuotojams būtų sumokėtas trejus metus nemokėtas tryliktasis atlyginimas , tai yra apie 11 mln. Lt, apie 4,6 mln. Lt delspinigių bei dar apie 9,4 mln. Lt - atlyginimų indeksacija.

Įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ atstovai ir savivaldybės darbo grupė sutiko darbuotojams sumokėti 8 mln. Lt (įsiskolinimą dalimis padengiant per artimiausius aštuonis mėnesius), tačiau profesinės sąjungos tam nepritaria.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojai gauna didžiausius atlyginimus regione: 2011 m. Vilniaus autobuso vairuotojai vidutiniškai gavo atlyginimą siekiantį 3416 Lt, troleibusų – 2850 Lt, kai tuo tarpu Rygoje atitinkamai 2752 Lt ir 2673 Lt, o Taline – 3311 Lt ir 2130 Lt. Kaune „Kauno autobusai“ vairuotojui mokėtas 2661 Lt atlygis, Klaipėdos autobusų parko - 2610 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)