„Air France“ prisijungė prie kitų Europos oro linijų, perspėjančių dėl „aukšto lygio“ geopolitinio ir ekonominio neapibrėžtumo poveikio veiklai.

Vis dėlto „Air France“ veiklos pelnas padidėjo 138 proc. iki 317 mln. eurų iš dalies dėl mažesnių išlaidų kurui.

„Pasauliniame kontekste 2016-ieji išlieka kupini neapibrėžtumo... auga įtampa dėl pajamų, jaučiamas ypatingas susirūpinimas dėl Prancūzijos, kaip kelionės tikslo“, – teigia oro linijų bendrovė.

„Air France-KLM“ rezultatai buvo paskelbti praėjus netrukus po to, kai bažnyčioje Ruano priemiestyje du užpuolikai nužudė kunigą ir dar vieną auką sunkiai sužeidė. Policija abu užpuolikus nušovė. Tyrimą dėl įvykio pradėjo Paryžiaus prokuratūros kovos su teroru skyrius.

Pastaruoju metu padažnėję teroro išpuoliai visoje Europoje sumažino kelionių paklausą ir tai neišvengiamai atsiliepia oro linijų rezultatams.

Pasak „Liberum“ analitiko Geraldo Khoo, „Air France“ rezultatai „nėra tokie blogi, kaip baimintasi“, nes sutaupytas degalų kiekis padengė nusmukusius pardavimus.

„Air France“ antrojo ketvirčio pelną nusmukdė ir birželį pilotų skelbtas streikas. Liepos 27 d., trečiadienį, skelbiamas naujas lėktuvų įgulos streikas, kuris tęsis iki rugpjūčio 2 d. Dėl streiko oro linijoms teks atšaukti dalį savo vietinių bei vidutinio nuotolio skrydžių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)