Į kino seansus „Forum Cinemas Vingis“ su automobiliais atvažiuojantys gyventojai ir miesto svečiai jau tikriausiai pastebėjo, kad šioje Naujamiesčio vietoje sunku berasti neapmokestintas automobilių stovėjimo vietas. Tačiau tai – ne pabaiga. Ir toliau plečiamas gatvių sąrašas, kuriame apmokestinamas automobilių stovėjimas.

„Birželio 23-iojoje gatvėje apmokestino parkingą, o prie namų nėra jokių stovėjimo aikštelių. Yra tik tokia „kišenė“, kur telpa gal vos 10 automobilių. Atvažiavau pasiimti vaiko pas močiutę ir turiu mokėti už stovėjimą. Nei centras, nei ką. Paprasta gatvė. Čia būtų tas pats, kas apmokestinti stovėjimą Pašilaičiuose ar Fabijoniškėse“, – skundėsi vilnietis Andrius.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Automobilių stovėjimo priežiūros departamento vadovė Daiva Bucevičienė teigė, kad Birželio 23-ioji g. patenka į žaliąją zoną, kur valandos stovėjimas kainuoja 0,3 euro arba mėnesinė rinkliava – 33 eurai.

„Automobilių stovėjimas šioje gatvėje apmokestintas nuo vasario 18 d., ir tai buvo padaryta sulaukus nemažai gyventojų bei pietvakarinėje Naujamiesčio dalyje įsikūrusių įmonių skundų dėl netvarkingai ir chaotiškai statomų automobilių, kurie dar ir blokuoja kitus automobilius. Transporto priemonės paliekamos visai dienai, ir taip atimamos stovėjimo vietos iš čia gyvenančių vilniečių“, – pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės įmonės atstovė.

Pasak jos, po skundų gausos buvo atliktas automobilių stovėjimo vietų užimtumo stebėjimas Smolensko, Statybininkų, Birželio 23-iosios ir kitose aplinkinėse gatvėse: nustatyta, kad dienos metu kai kuriose šių gatvių atkarpose automobilių stovėjimo vietų užimtumas netgi viršija 100 proc.

„Nukenčia ir šiose gatvėse įsikūrusios įmonės, kurių klientai neranda kur pastatyti automobilius. Siekiant sureguliuoti statomų transporto priemonių srautus ir sudaryti sąlygas pastatyti automobilį tiems, kurie dienos metu į šią miesto teritoriją atvyksta trumpam, bei užtikrinti tvarkingą automobilių statymą gyventojams ir įmonėms bei sureguliuoti stovėjimo trukmę ir buvo pakeista stovėjimo tvarka“, – argumentavo D. Bucevičienė.

Pasak jos, šioje Naujamiesčio dalyje gyvenantys vilniečiai gali įsigyti leidimus, suteikiančius teisę statyti gyventojų automobilius apmokestintose stovėjimo vietose: pirmajam automobiliui skirtas leidimas žaliojoje rinkliavos zonoje kainuoja 7,2 euro metams, o antrajam – 8,7 euro mėnesiui.

Pasiteiravus, kuriose Vilniaus miesto gatvėse žadama dar įvesti parkavimo mokestį, pašnekovė paminėjo, kad yra sulaukiama nusiskundimų iš gyventojų, gyvenančių Šv. Stepono, Raugyklos, Mindaugo gatvėse bei kitose gatvių atkarpose, kuriose automobilių statymas yra nemokamas, kai aplinkinėse gatvėse – mokamas.

„Todėl neapmokestintose gatvių atkarpose pastebimas gerokai padidėjęs automobilių srautas, dėl ko kyla tos pačios problemos – gyventojams nelieka laisvų vietų pasistatyti savo automobilius. To negali padaryti ir trumpam į šias gatves atvykę vairuotojai. Šiuo metu svarstoma apmokestinti automobilių stovėjimą ir šiose atkarpose“, – teigė savivaldybės įmonės atstovė.

Pernai į Vilniaus miesto savivaldybės biudžetą buvo surinkta 7,2 mln. eurų stovėjimo vietų rinkliavos, šiemet planuojama – 7,8 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)