„Šitą klausimą mes aptarėme ir neformalioje taryboje su Latvijos ir Estijos premjerais penktadienį ir šeštadienį susitikę Daugpilyje. Ir duotas pavedimas susisiekimo ministrui, kad per dvi savaites šitas klausimas būtų išspręstas“, – sakė A. Butkevičius.

Kaip rašė portalas vz.lt, Palangoje viešintis EP Transporto ir turizmo komiteto pirmininkas Michaelis Crameris pareiškė, kad Baltijos šalys turi susitarti, kitaip praras pinigus.

Europos infrastruktūros tinklų priemonės (EITP) koordinacinis komitetas liepą pritarė Europos Sąjungos (ES) finansavimo skyrimui tolesnei projekto „Rail Baltica“ plėtrai Baltijos šalyse. Projekto „Rail Baltica“ geležinkelio linijai Lietuvos teritorijoje pagal šį sprendimą iš viso teks per 191 mln. eurų ES lėšų, o tai sudaro 85 proc. numatomų atlikti darbų vertės.

Iš viso projekto „Rail Baltica“ vykdymui Lietuvoje iš EITP programos jau skirta per 320 mln. eurų ES lėšų. „Rail Baltica“ europietiška geležinkelio vėže sujungs Lenkiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją bei, pasitelkus geležinkelio keltą, Suomiją.

Tai – didžiausias Lietuvos transporto infrastruktūros projektas nuo Nepriklausomybės atkūrimo laikų, jam suteiktas ypatingos valstybinės svarbos statusas, projektą asmeniškai prižiūri Ministras Pirmininkas.