Uosto vadovas teigia neįžvelgiantis pažeidimų, tačiau pripažįsta, kad ketvirtadienį gėrė kavą su sulaikytu ir kyšiu įtariamu „Latvijas tilti“ valdybos pirmininku Genadijumi Kamkalovu, kurį STT sulaikė bei įtaria davus kyšį uosto infrastruktūros direktoriui.

„Aš galiu pasakyti, kad vakar man visai netiktai sekretorė pasakė, kad yra atvykę „Latvijas tilti“ atstovai ir jie nori išeiti, išgėrėme kavos, vienas iš dalyvių, aš jo nepažinojau, Kamkalovas, tai buvo jo siekis daugiau susipažinti ir džiaugėsi dalyvavęs uosto jubiliejinėje šventėje, ir išgirdęs mūsų istoriją. Tokio pobūdžio buvo kalba“, - žurnalistams penktadienį Klaipėdoje teigė uosto vadovas Arvydas Vaitkus.

Arvydas Vaitkus

Uosto teisės departamento direktorius vadovas Linas Rudys sakė, jog pareigūnai domisi trimis uosto projektais.

„Kiek mums yra žinoma, Specialiųjų tyrimų tarnyba ieško dokumentų ir domisi trimis projektais - tai yra krantinių 101-104 rekonstrukcijos projektas, estakados „Klaipėdos Smeltės“ teritorijoje buvusioje statybos projektas ir 66-67 krantinių rekonstrukcijos projektu“, - penktadienį žurnalistams teigė L.Rudys.

Anot jo, STT paėmė sutartis, perdavimo aktus ir kitus dokumentus.

„Mūsų žiniomis, kyšis nėra rastas, o dokumentai, kiek žinau, jie ir šiuo metu buvo dar imami, tai tikslaus sąrašo, kokie dokumentai paimti, aš nežinau, bet tai yra sutartys, apmokėjimo dokumentai, perdavimo aktai“, - tikino L. Rudys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją