Vilniaus oro uosto puslapyje nurodyta, kad atšauktas 6.20 val. turėjęs įvykti skrydis į Frankfurtą. Apie 14.30 val. vyksiantį skrydį informacijos kol kas nepateikiama.

„Lufthansa“ pranešė, jog trečiadienį prasidėjęs pilotų streikas buvo pratęstas ir penktadienį. Dėl to atšaukta dauguma skrydžių iš ir į Vokietiją. Bendrovės pilotai streikuoja reikalaudami didesnių atlyginimų.

Penktadienį vakare bendrovė pilotams pateikė naują pasiūlymą. „ Lufthansa“ siūlo šiemet pilotams atlyginimus padidinti 2,4 proc., o kitąmet – 4,4 proc. Taip pat pilotams būtų išmokėta beveik dviejų mėnesių algos dydžio vienkartinė išmoka. Kompanija taip pat pasiūlė į darbą priimti iki tūkstančio naujų jaunesniųjų pilotų. Anksčiau bendrovė siūlė atlyginimus pilotams kelti 2,5 proc.

Pilotai reikalauja, kad atlyginimas jiems būtų didinamas vidutiniškai 3,66 proc. per metus. „Lufthansa“ į Frankfurtą dabar skraidina 14 kartų per savaitę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)