„Pabandykite su dviem mažais vaikais nueiti į prekybos centrą, kai ten aplinkui yra automobilių. Arba būnant nėščia ir dar vedantis už rankos, o su pirkiniais grįžtant", – posėdyje sakė komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė.

Komitetas nepritarė panašiam Kauno miesto tarybos nario Kęstučio Mikėno siūlymui Saugaus eismo įstatymą papildyti nuostata, kad besilaukiančios ir vaikus iki trejų metų auginančios mamos galėtų statyti automobilį neįgaliesiems skirtose vietose.

„Siūloma pagaminti naują, nėščią moterį simbolizuojantį paveikslėlį, nes kai kurios moterys gali jausti diskomfortą dėl neįgaliųjų ženklo", – taip pat rašoma K. Mikėno siūlyme.

Komiteto nariai taip pat laikosi tos pačios nuostatos. „Mes būsime vienintelė valstybė Europoje, turinti tokį ženklą", – juokavo kai kurie komiteto nariai.

Naujo ženklo sukūrimui neprieštaravo ir Susisiekimo ministerijos sekretorius Rimvydas Gradauskas. Jo teigimu, greičiausiai bus sukurtas specialus piešinėlis, kuris bus statomas kartu su neįgaliųjų ženklu.

Manoma, kad savo nėštumą moteris galės įrodyti pateikdama gydytojo pažymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją