„Vyriausybė esame pasiryžę padaryti du dalykus: pirma, pastatyti estakadą 2018 metais. Antra žinia – rekonstruoti visą ruožą nuo Šilutės iki Rusnės“, – penktadienį susitikęs su Rusnės bendruomene sakė S.Skvernelis.

„Projektas yra apie 12 mln. eurų. Bet jei konkursas bus paskelbtas normaliai, sąžiningai, konkurencingai, mes galvojame tilpti į 10 mln. eurų. Nors pinigų šiais metais nėra, tačiau projektavimo darbai, konkursas bus skelbiamas, kad mes galėtume 2018-aisiais, kai tik pasibaigs potvynis, pradėti statybas. Jei nebus teisminių ginčų, kaip dažnai būna, Kelių direkcija beveik ir garantavo, kad 2018-aisiais gali būti projektas ir pradėtas ir pabaigtas“, – teigė premjeras.

Anot jo, estakada būtų gražus ženklas bendruomenei, minint valstybės šimtmetį. S.Skvernelis sako, kad pastatyti estakadą būtina, įvertinus ne tik jos atsipirkimo grąžą, bet ir „valstybės gėdą dėl pažadų, kurie buvo dalinami žinant, kad sprendimai nebus daromi“.

Siekdami atkreipti į daugybę metų nesprendžiamą problemą, rusniškiai surengė piketą prie Seimo reikalaudami juos „sujungti su Lietuva“. Bendruomenės teigimu, dauguma gyventojų dirba, mokosi Šilutėje, potvynių metu nelieka galimybių nuvykti į darbą, mokslo įstaigas, nėra užtikrinama skubi medicininė pagalba, negali atvykti ugniagesiai. Piketuotojai žadėjo nesulaukę politikų dėmesio tęsti protestus spalį ir svarstyti galimybę kreiptis ir į teismą dėl jų teisių neužtikrinimo.

Automobilių kelių direkcijos atstovai anksčiau tvirtino, kad skyrus finansavimą, estakados Rusnės gyventojai galėtų sulaukti 2020-aisiais, o projektas galėtų kainuoti apie 7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)