Tamsiuoju paros metu pareigūnai patruliuos atokesnėse, neapšviestose miesto gatvėse, sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, bet nuo miesto centro nutolusiose vietose.

Vilniaus policija primena, kad pėstieji turėtų suvokti, kad tamsus paros metas ir krituliai apsunkina vairuotojo galimybę pastebėti neleistinoje vietoje einantį pėsčiąjį ir spėti sustabdyti automobilį.

Anot pareigūnų, KET ne rekomenduoja, bet reikalauja laikytis nustatytų normų, todėl pėstieji turi segėti atšvaitus, dėvėti liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Tėvų ar juos atstojančius asmenis prašoma pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais, taip pat kviečiama pasirūpinti vyresnio amžiaus žmonėmis.

Dažni atvejai kai pėstieji, įžengdami į važiuojamąją kelio dalį (eidami pėsčiųjų perėja), neįvertina atvažiuojančios transporto priemonės greičio ir atstumo iki jos, neatsižvelgia į oro sąlygas, ypatingai šiuo metų laiku slidžią kelio dangą, staiga įžengia į važiuojamąją kelio dalį net nežvilgtelėję į kairę ir dešinę puses ar šonines gatves, neįsitikina, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, kad tai saugu.

Pėstieji ignoruoja draudžiamuosius šviesoforo signalus, dažni atvejai kai į kitą važiuojamosios dalies pusę eina ne gatvės perėjimui nustatytose vietose. Pėstieji turėtų būti atsargesni ir maršrutinio transporto sustojimo vietose. Nestovėti prie važiuojamosios kelio dalies krašto, ypatingai būti atsargiais žiemos laikotarpiu esant slidžiai tiek važiuojamosios kelio dalies, tiek šaligatvių, dangai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją