„Šitoje srityje yra didžiulis šešėlis. Turi pavedimą ir Muitinės departamentas, ir Mokesčių inspekcija, ir Finansų ministerija pateikti man pasiūlymus, kaip vis dėlto tą šešėlį, kalbant apie didžiulių dyzelinio kuro kiekių pardavinėjimą Lietuvoje, sutvarkyti“, – LRT radijui sako A. Butkevičius.

Anot jo, iš Rusijos ir Baltarusijos įvežamų degalų kiekio automobilių bakuose ribojimas yra tik viena iš galimų kovos su nelegalia kuro rinka priemonių, esą galima imtis ir kitokių problemos sprendimo būdų. Vyriausybės vadovas pabrėžia nesitaikstysiantis su esama situacija.

„Negali būti taip, kad, pagal turimą informaciją, per parą iš Baltarusijos būtų įvežama kuro daugiau nei 1 mln. l. Arba jis turi būti apskaitomas ir turi būti matoma, kur ir kaip jis yra panaudojamas. Galiu pasakyti, kad vien praeitais metais buvo uždaryta daugiau nei 70 nelegalių degalinių. [...] Su tokia situacija Lietuvoje aš nesitaikstysiu“, – teigia A. Butkevičius.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius sako nepritariantis Vyriausybės planams riboti automobilių bakuose iš Rusijos ir Baltarusijos įvežamų degalų kiekį, tačiau giežtai pasisako prieš nelegalią kuro iš sunkvežimių prekybą.