38 metų Bao Feng Shanas pripažino savo kaltę dėl praeitą savaitę surengto streiko, kuriame dalyvavo 171 iš Kinijos dirbti atvykęs autobuso vairuotojai. Protestas buvo surengtas siekiant atkreipti dėmesį į per mažus atlyginius ir prastas apgyvendinimo sąlygas.

Incidentas paskatino pasidomėti miesto vykdoma politika iš užsienio atvykusių žemos kvalifikacijos darbuotojų atžvilgiu.

„Vairuotojas pripažino savo kaltę dėl jam pateiktų kaltinimų ir buvo nuteistas šešioms savaitėms laisvės atėmimo“, - naujienų agentūra AFP cituoja Singapūro generalinės prokuratūros atstovą.

Dar 29 vairuotojams, kurių tapatybė neatskleidžiama, panaikinti leidimai dirbti, iš Singapūro sekmadienį jie buvo deportuoti.

Singapūre įstatymai draudžia streikuoti būtiniausias paslaugas teikiantiems darbuotojams. Išimtys taikomos tik tais atvejais, kai darbdavys apie planuojamą streiką informuojamas prieš 14 dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)