Pasak Andriaus Norkaičio, „eTaksi“, kuris yra didžiausias kompiuterizuotas taksi vartotojų tinklas Lietuvoje, įkūrėjo, per gruodžio mėn. paprastai sulaukiama apie du kartus daugiau iškvietimų palyginus su lapkričio ar spalio mėnesiais, o paslaugų poreikis šiek tiek sumažėja tik pirmąją Kalėdų dieną, kuomet dauguma ramiai leidžia laiką savo šeimose.

„Šiuo laikotarpiu augančia paslaugų poreikio tendenciją matome visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Kaune suaktyvėjimas būna didžiausias Vilniuje iškvietimų skaičius išauga apie 80 proc., o Kaune dar labiau. ” – sako penkerius metus šį verslą vystantis įmonės vadovas.

„Šventiniu laikotarpiu net darbo dienomis taksi paslaugų poreikio intensyvumas išlieka panašus nuo ankstyvo ryto iki paryčių, priešingai nei pavyzdžiui lapkričio mėn., kuomet vidudienį ir nuo 04:00 val. iki 6:00 val. ryto jaučiamas ženklus „atoslūgis“. Dažniausios šiuo laikotarpiu kelionės kryptys ir iškvietimų centrai – viešbučiai, kavinės ir prekybos centrai, o dažnas keleivis yra nešinas dovanomis ar pirkiniais. Jei praėjusiais metais daugiausia iškvietimų sulaukdavome iš „Akropolio“ prekybos centro, tai šiemet dominuoja „Ozo“, „Panoramos“ ir „Europos“ prekybos centrai“ – dalinasi šventinės nuotaikos atspindžiais taksi tinklo vadovas.

Vis dėl to Naujųjų metų naktis muša visus rekordus – tuomet tikimybės prisiskambinti taksi skambučių centro operatorėms prilygsta nuliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)