Naujojo logistikos centro patalpos užima daugiau kaip 8300 kv. metrų ir bus dvigubai didesnės nei šiuo metu turimas didžiausias Lietuvos pašto siuntų paskirstymo centras.

Šiame logistikos centre bus apdorojamos ne tik per paštus, bet ir per kurjerius siunčiamos siuntos. Čia kurjeriai per vieną valandą galės apdoroti daugiau nei 7000 siuntų, kai šiuo metu per valandą apdorojama apie 450 siuntų.

Naujajame logistikos centre bus dešimt kartų daugiau pasikrovimo vietų tarpmiestiniam ir penkiolika kartų daugiau vietiniam kurjerių transportui. Taip pat bus sumontuotas modernus siuntų skirstymo konvejeris, viską aprėpianti vaizdo stebėjimo sistema, įrengtos atskiros patalpos siuntų rūšiavimui, saugojimui ir perkrovimui.

Logistikos centre dirbs 200 darbuotojų. Pirmuoju etapu „Lietuvos paštas“ įsigis įrangos už 175 tūkst. eurų.

Praėjusiais metais „Lietuvos paštas“ gavo ir išsiuntė 53,6 mln. Siuntų. Daugiausiai siuntų į Lietuvą atkeliauja iš Kinijos (47 proc.). Tuo tarpu lietuviai daugiausiai siuntinių siunčia į Didžiąją Britaniją (13 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)