Anot jo, „Rail Baltica“ koordinatorė Catherine Trautmann turėtų padėti susitarti, o ne kritikuoti trijų šalių veiksmus.

„Man sunku pasakyti, kodėl taip buvo išsireikšta, gal tai buvo iš konteksto kažkas išėję, nes tam prielaidų nėra, o jeigu ją kažkas suklaidino, tai man sunku paaiškinti, nes iš principo ji mums turėtų padėti - tiek lenkams, latviams, estams ir Lietuvai padėti greičiau projektą įgyvendinti, ir nestabdyti tos iniciatyvos, ir spręsti daug problemų įvairiausių, o čia kritikuoti visi mokame“, - BNS sakė S. Dailydka.

Anot jo, susiklosčius tokiai padėčiai, problemą turėtų spręsti politikai: „Turėtų įsikišti aukštesnio lygio asmenys, kurie turėtų padėti sudėti taškus, nes čia negalima peštis, reikia daryti darbus“.
Šiaurės jūros ir Baltijos TEN-T koridoriaus koordinatorė C. Trautmann portalui 15min.lt neseniai pareiškė, kad Baltijos šalys gali prarasti „Rail Baltica“ projektui skirtą finansavimą. Lietuva siekia, kad PVM už Lietuvos teritorijoje atliktus darbus atitektų Lietuvai, o ne Latvijai, jeigu konkursus vykdytų Rygoje įsteigta „RB Rail“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)