Eismas beveik sustojęs yra 10-yje miesto gatvių, lėtai automobiliai slenka tokiomis sostinės transporto arterijomis kaip Geležinio Vilko g., Laisvės pr., Tūkstantmečio g., Vakariniu aplinkkeliu, Olandų g., S. Batoro g., Juoduoju keliu, Ukmergės g. ir kitose.

Tai rodo tinklalapio sviesoforai.lt informacija.

Pirmąją mokslo metų savaitę grūsčių sostinės gatvėse tikimasi, to priežastis – į mokyklas tėvų vežami vaikai, į paskaitas keliaujantys studentai bei į darbus skubantys vilniečiai.

„Per porą savaičių transporto srautai turėtų susireguliuoti, nes vairuotojai ras trumpiausią ir patogiausią maršrutą“, - spūsčių pabaigą DELFI prognozavo „Susisiekimo paslaugų” Eismo skyriaus vadovas Aleksejus Apanovičius.

Rytinės spūstys, anot pašnekovo, susidaro ir dėl to, kad Vilniuje su mokslo metų pradžia padaugėjo nepatyrusių vairuotojų iš kitų Lietuvos miestų, tad ir jiems reikia laiko apsiprasti su sostinės gatvėmis.

Eismą ir smulkūs eismo įvykiai, kurie sumažina gatvių pralaidumą.

Vairuotojų prašoma važiuoti saugiu greičiu, nes į gatves gali išbėgti vaikai.

„Vaikai impulsyvūs, jie gali netikėtai išbėgti į važiuojamąją kelio dalį. Ar vairuotojas sugebės sustabdyti automobilį, priklauso nuo to, kokiu greičiu jis važiuoja, todėl pasirinkite saugų greitį“, - įspėja tinklalapis eismoinfo.lt.

DELFI skelbė, kad rugsėjį sostinės gatvėse laukia chaosas. „Susisiekimo paslaugų“ vadovė Modesta Gusarovienė informavo, kad viešojo transporto keleivių skaičius rugsėjį padidėja apie 30 proc.

„Automobilių gatvėse, lyginant su liepa, kai jų būna mažiausiai, atsiranda maždaug 35 proc. daugiau, o kai kuriose vietose – net ir 50 proc.“, – sakė ji.

Draudimo bendrovės„Ergo Lietuva“ duomenimis, 2014 metų rugpjūtį Vilniuje užfiksuoti 255 eismo įvykiai, o rugsėjį – 364. Tai reiškia, kad rudens pradžioje eismo įvykių skaičius išauga apie 43 proc.

Eismo informacijos centras primena, kad ketvirtadienį didžiojoje šalies dalyje eismo sąlygas sunkina rūkas, bet kiek geresnis matomumas yra Šiaurės Lietuvoje, kur matomumas yra sumažėjęs bet siekia iki 100 metrų.

Rytiniuose rajonuose valstybinės reikšmės kelių dangos drėgnos dėl naktį buvusio lietaus. Likusioje šalies dalyje magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai yra sausi.
Oro temperatūra nuo 8 iki 13 laipsnių šilumos, pajūryje – iki 16 laipsnių šilumos.
Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną žymesnių kritulių nenumatoma. Aukščiausia oro temperatūra nuo 17 iki 22 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)