Pigių skrydžių bendrovė, kuri, kaip buvo išsiaiškinta, iki šiol kone ketvirtadalį savo pelno susirinkdavo iš papildomų paslaugų, tokių kaip bagažo pervežimas, apmokestinimo, savo dabartinę 108 vertinimo kriterijų sistemą pakeis tik 6 kriterijais. Pagal dabartinę, sudėtingą sistemą sezono metu keleiviams registracijos oro uoste metu kartais tenka pakloti iki 100 EUR už 20 kg sveriantį lagaminą.

Bet nuo šių metų birželio mėnesio šį sezoninį mokestį pakeis fiksuotas apytikriai 38 EUR mokestis, kurį reikės mokėti už 20 kg nepriklausomai nuo to, kada keleivis užsisakė bagažo pervežimo paslaugą ar kada jis arba ji ketina vykti atostogauti.

Įvedus pokyčius, bus panaikinti didėjantys mokesčiai už antrą, trečią ir ketvirtą bagažo vienetą.
Tačiau pagal naująją sistemą 50 proc. išaugs bagažo registracijos mokestis keleiviams, skrendantiems ne sezono metu. Šiuo metu už šią paslaugą reikia mokėti 25 EUR.

Kiekvienas registruotas bagažo vienetas šiuo metu apmokestinamas pagal slankiąją skalę. Norint oro uoste užregistruoti 20 kg bagažą, gali tekti sumokėti iki 100 EUR (kartais sakoma, kad tai šeimų mokestis), o kiek mažesnis, 15 kg lagaminas ne sezono metu gali kainuoti 25 EUR.
Mokesčio už bagažo pervežimą dydis priklauso nuo to, kiek jis sveria, ar tai pirmas, ar antras keleivio bagažo vienetas, ir nuo to, ar skrendama sezono, ar ne sezono metu.

Vakar paskelbęs pakeitimus, oro linijų bendrovės vadovas Michaelas O‘Leary paaiškino šį sprendimą tuo, kad, anot jo, didžioji dauguma keleivių, kurie registruoja bagažą, paprastai tai daro piko metu. Pasak jo, bagažą registruojančių keleivių skaičius vasarą išauga iki 30-35 proc., o lapkričio mėnesį nukrenta net iki 5 proc. Tai, pasak jo, reiškia, kad naujoji tvarka bus palankesnė didžiajai daugumai keleivių.

„Ryanair“ vadovas paneigė prielaidą, kad įvedusi kainų politikos pokyčius, oro linijų bendrovė pripažino, kad iki šiol taikyta kainodaros sistema buvo nepalanki šeimoms, vykstančioms vasaros atostogų.

„Šeimos kaip ir visi kiti keleiviai stengiasi vežtis kuo mažiau registruojamo bagažo, – pasakė M. O‘Leary. – Papildomo bagažo mokestis buvo įvestas ne kaip bauda, o labiau kaip skatinimas keliauti vežantis mažiau registruotino bagažo.“

Naujoji bagažo apmokestinimo tvarka įsigalios nuo birželio 16 dienos, bet nebus taikoma keleiviams, kurie jau užsirezervavo skrydžius. Ilgesniems maršrutams, tokiems kaip Londonas-Kanarų salos kaip ir anksčiau bus taikomi didesni mokesčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)