Buvęs „Ryanair“ pilotas Patrickas Burnsas kreipėsi į teismą dėl, jo nuomone, nesąžiningo atleidimo iš darbo.

P. Burnsas apskundė „Ryanair“ vadovo Michaelio O‘Leary sprendimą perkelti jį iš Marselio bazės į Kauną, praneša „The Irish Times“.

P. Burnso teigimu, jis buvo nesąžiningai atleistas iš darbo, o darbo vieta Lietuvoje jam buvo skirta kaip bausmė už tai, kad jis nesugebėjo tinkamai užpildyti prašymo dėl perkėlimo į kitą bazę, kai 2010 m. dėl su mokesčiais susijusių nesutarimų su Prancūzijos vyriausybe „Ryanair“ uždarė savo bazę Marselyje. „Ryanair“ kaltinimus neigė ir informavo, kad P. Burnsas neatvyko į Kauną, kur darbą turėjo pradėti 2011 m. kovo 16-17 d.

Maža to, oro linijų atstovai patikino, kad P. Burnsas į Kauną vykti net neketino.

Nuo 1998 m. „Ryanair“ dirbusiam pilotui 2011 m. balandžio 6 d. buvo pranešta, kad jis atleidžiama iš darbo. Po šio sprendimo P. Burnso įmonei pateiktas skundas buvo atmestas.

2013 m. ir 2014 m. P. Burnsas mėgino šį sprendimą apskųsti dar kartą, tačiau šio jo ketinimo neparėmė įmonės vadovybė.

Nenurimęs P. Burnsas pateikė skundą „Ryanair“ vadovui M. O‘Leary, kuriame išdėstė, kad pageidavo būti perkeltas į nuo Marselio mažesniu atstumu nutolusią bazę, nes šiame mieste kartu su sužadėtine jis įsigijo būstą.

Ji paprašė vadovo pateikti detalų „Ryanair“ bazėse dirbančių pilotų darbo reikalavimų ir sąlygų aprašymą. Taip pat jis nurodė, kad perkeltas į Kauno bazę jis uždirbtų mažiau.
„Jis tapo šiek tiek agresyvus ir patikino, kad Airijos pilotų asociacija niekada negaus šios informacijos“, - teisme teigė P. Burnsas.

Galiausiai M. O‘Leary atmetė darbuotojo pateiktą skundą, o P. Burnsas buvo atleistas dėl pareigų nevykdymo ir atsisakymo vykti į Kauną.

Įvertinęs visą pateiktą medžiagą, teismas priėmė sprendimą, kad P. Burnso atleidimas iš darbo buvo teisėtas. „Ieškovas turėjo galimybę pretenduoti į pasirinką bazę, nes Marselio bazė buvo uždaryta, tačiau jis to nepadarė. Dauguma jo kolegų tai atliko ir be didesnių sunkumų pradėjo dirbti toje bazėje, kurioje pageidavo“, - teigiama teismo nutartyje.

„Ieškovas laikėsi pozicijos, kad buvo pasirašęs sutartį su Marselio baze, o dėl šios bazės uždarymo tuo metu dar nebuvo priimtas aiškus sprendimas, todėl jis nejautė poreikio teikti prašymą dėl perkėlimo į kitą bazę ir to nepadarė. Ieškovo skundas netenkinamas“, - teigiama nutartyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)