Per tris mėnesius iki birželio susidaręs grynasis įmonės pelnas siekė 245 mln. eurų. Tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu jis sudarė 197 mln. eurų. Pajamos per ketvirtį išaugo 10 proc. - iki 1,5 mlrd. eurų.

Šiuo metu įmonė tikisi, kad pelnas iki 2016 m. kovo mėnesio pasieks aukščiausią prognozuotą ribą - gegužę buvo kalbama apie 940-970 mln. eurų sieksiančią sumą.

Tiesa, "Ryanair" atstovai priduria: "Mes įspėjame (...), kad šios gairės, 12 proc. lenkiančios praėjusių metų pelną, yra labai priklausomos nuo galutinio rezultato nuo antrąjį pusmetį susidarysiančių skrydžių kainų, o jų šiuo metu neturime jokios galimybės prognozuoti".

Gegužę "Ryanair" pranešė apie 66 proc. išaugusį savo grynąjį pelną - 867 mln. eurų - ir teigė, kad keleivių skrydžių tobulinimo programa "Always Getting Better" pritraukė "Ryanair" milijonus naujų klientų. Mažėjančios naftos kainos taip pat gali sumažinti aviakompanijos išlaidas.

Anksčiau šį mėnesį "Ryanair" priėmė pasiūlymą iš "International Airlines Group" (IAG) ir pardavė šiai savo 29,8 proc. vertės "Aer Lingus" akcijų paketą. Pigių skrydžių bendrovės taryba balsavimu sandorį priėmė, nes IAG pasiūlymas, "maksimaliai didina "Ryanair" vertę jos akcininkams".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)