Tokią taktiką draudžia vartotojų apsaugos teisės aktai. Apie pradėtą bylinėjimosi procesą informuota Konkurencijos ir vartotojų apsaugos komisija.

Internetinė svetainė „eDreams“ gavo leidimą iš „Google“ naudotis klaidinančiais „Ryanair Cheap Flights“ ir www.Ryanair.eDreams.com domenais, o taip pat ir identiška „Ryanair“ ženklinimą turinčia svetaine, skirta nukreipti vartotojus į „eDreams“ svetainę, kad šie užsisakytų skrydžių bilietų išpūstomis kainomis.

„Ryanair“ skrydžių bendrovė figūruoja keliose Europos teismuose nagrinėjamose bylose, iškeltose tokioms klaidinančią informaciją pateikiančioms svetainėms kaip „eDreams“. Populiari pigių skrydžių bendrovė siekia užkirsti kelią klientų klaidinimui ir tikrovės neatspindinčių kainų pateikimui bei užslėptų mokesčių pritaikymui.

Be to, vartotojai susiduria su trikdžiais pirkdami bilietus per „eDreams“: neužfiksuojama informacija apie registruotus kelioninius krepšius, praleidžiamos kontaktinės informacijos detalės, kylančios problemos dėl papildomų keleivių registracijos ar jų įtraukimo į rezervacijas.

„Ryanair“ neturi jokių bėdų dėl „Google“ parduodamos erdvės reklamai, tačiau pigių skrydžių bendrovė ne kartą kreipėsi į pastarąją su reikalavimu užtikrinti reklamos internetinėje erdvėje skaidrumą dėl daugybės „Ryanair“ klientų pateiktų skundų.

Nusivylę žmonės piktinosi, kad įsigijo bilietų iš „eDreams“ svetainės, nors manė, kad bilietus perka iš Ryanair.com. „Google“ atsisakius stabdyti klaidinančią informaciją pateikiančias reklamas „Ryanair“ neliko kito kelio kaip tik imtis teisinių priemonių ir dėl „eDreams“ ir „Google“ netinkamo elgesio kreiptis į Airijos Aukščiausiąjį Teismą", - rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją