Oro linijos keleiviams užkrovė 6 svarų (24,12 Lt) mokestį už specialią išankstinio apmokėjimo kortelę. Jeigu tokios kortelės klientas neturi, kiekvieną kartą užsisakinėdamas lėktuvo bilietus jis turi pakloti 6 svarų „administravimo mokestį“.

Administracijos mokesčio išvengti pavyks tik tiems, kurie įsigis specialią „Ryanair“ prekės ženklu pažymėtą išankstinio mokėjimo kortelę, pavadinimu „Ryanair Cash Passport“ – kainuoja ji viso labo tik 6 svarus.

Vartotojų teisių gynėjai iš organizacijos „Which?“ ir kiti „Ryanair“ gobšių ambicijų kritikai naujausią pigių skrydžių kompanijos siekį pasipelnyti įvardija kaip „įžeidžiantį“ ir „visiškai nekonkurencingą“.

Be to, prieš norint užsisakyti bilietus, į kortelę teks pervesti pinigų iš turimos sąskaitos banke. „Ryanair“ tvirtina, kad ši kortelė klientams bus naudinga. Kompanijos atstovai pateikia paprastą pavyzdį: keturių asmenų šeima už administravimo mokesčius paprastai turėtų pakloti 48 svarus (193 Lt), o su nauja kortele to galima išvengti. Teigiama, kad 6 svarų mokestis už kortelę bus grąžintas šių oro linijų kelionės čekių forma.

„Ryanair“ taip pat savo sprendimą teisina, argumentuodama, kad ši naujoji kortelė siūlo galimybę nemokamai išsigryninti pinigus kai kuriuose bankomatuose. Įspėjama, kad ši nemokamo pinigų išgryninimo paslauga kitais metais bus apmokestinta. Be to, 6 mėnesius ja nesinaudojant, atsiras papildomų mokesčių – kaip už kiekvieną išankstinio apmokėjimo kortelę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)