Prekėms, gabenamoms į Rusiją arba tranzitu per Rusiją, papildomai prie pateiktos TIR knygelės turėtų būti taikomas reikalavimas pateikti nacionalinę garantiją - palydą, užstatą, laidavimą. Aiškinama, kad tokių priemonių imtasi dėl pažeidimų.

Kaip rašoma Rusijos federalinės muitų tarnybos pranešime, šis sprendimas atidėtas atsižvelgiantį į Europos verslo asociacijų, Europos Sąjungos atstovybės Rusijoje ir Užsienio investicijų konsultacinės tarybos raginimus atšaukti minėtą tvarką.

Pasak tarnybos, vežėjams bus suteikta daugiau laiko pasiruošti naujovėms.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" prezidentas Algimantas Kondrusevičius teigė, jog Rusijos muitinės sprendimas yra savalaikis ir suprantamas, turint omenyje visišką verslo ir kitų struktūrų nepasirengimą naujovėms. Jis priminė, jog Tarptautinės kelių transporto sąjungos IRU ir tarptautinių organizacijų pastangomis bus siekiama visiško papildomų garantijų tvarkos atšaukimo Rusijoje ir darbo šioje šalyje laikantis TIR konvencijos reikalavimų.

Apie sprendimą taip pat buvo informuotas užsienio muitinės bei ambasados.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)