„Viskas priklausys nuo Seimo – ar bus priimtas Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimas, kad nebūtina nustatyti vairuojantį asmenį ir galima bausti savininką“, – DELFI sakė Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius. Kitu atveju „uždarius senamiestį“ esą gali kilti problemų.

Tačiau vienas iš sostinės vadovų patikino, kad valdininkai nesėdi sudėję rankų ir po truputį ruošiasi įvesti rinkliavą – ruošia dokumentus konkursui ir pan. „Esame pakankamai neblogoje padėtyje“, – sakė jis.

Planai, kad vienkartinė rinkliava už įvažiavimą sieks 10 Lt, atsiskaitant specialia kortele – 5 Lt, o leidimas metams – 1 tūkst. 250 Lt, kol kas nesikeičia. Tačiau „prieš paleidžiant tarifai bus peržiūrėti“.

Anksčiau R. Adomavičius teigė, jog laikas, kada bus įdiegta naujovė, priklausys ir nuo to, kaip sklandžiai vyks viešųjų pirkimų konkursai. Pernai jis svarstė, kad apmokestinimas gali būti įvestas nuo sausio 1 d., o gal net nuo balandžio 1 d. Šį pavasarį prabilta apie birželį, bet terminas ir vėl atidedamas.

Susisiekimo ministerija yra pateikusi Seimui kodekso pataisas, kad už tam tikrų kelio ženklų, reglamentuojančių automobilio sustojimą ir stovėjimą, ir kitų Kelių eismo taisyklių punktų pažeidimą būtų galima bausti savininką (valdytoją).

Kai kuriems žada nuolaidas

Kad reikėtų apmokestinti įvažiavimą į senamiestį, Vilniaus valdžia ėmė kalbėti pernai pavasarį. Netrukus miesto taryba pradėjo svarstyti šį siūlymą – jos nariai be ilgų diskusijų ėmėsi atitinkamo projekto, nors ne vienas politikas piktinosi mokesčio dydžiu ir tuo, kad jis galiotų net senamiestyje gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms bei specialiosioms tarnyboms.

Pagal pirminį siūlymą, už vienkartinį leidimą įvažiuoti į senamiestį būtų renkamas 10 Lt mokestis, jei atsiskaitoma grynaisiais. Įsigijus specialią kortelę ir susimokėjus iš anksto, mokestis sumažėtų iki 5 Lt, o metinis leidimas atsieitų 1250 Lt (taksi automobiliams jis kainuotų perpus mažiau – 625 Lt).

Metinis leidimas su 95 proc. nuolaida kainuotų 60 Lt – jį galėtų įsigyti senamiesčio gyventojai, vairuotojai su judėjimo negalia, policija, ugniagesiai, šiukšlių išvežimo, dujų, vandens ir nutekamųjų vandens bei elektros tinklų avarinės tarnybos. Jie esą mokėtų tik už prietaisą, pakeliantį užtvarus. Viena šeima galėtų gauti tris tokius prietaisus.

Nuolaidos pažadėtos ir autobusų, elektrinių ar hibridinių transporto priemonių vairuotojams. Rinkliava negaliotų dviratėms transporto priemonėms (motociklams, motoroleriams, mopedams). Mokestis būtų renkamas bet kuriuo paros ir savaitės metu.

Iš viso žadėta įrengti aštuonis užtvarus, pro kuriuos įvažiuojant į senamiestį reikėtų mokėti, – Bazilijonų, L. Stuokos-Gucevičiaus, Trakų, Latako, Universiteto, Totorių, Islandijos ir Subačiaus gatvėse, o šios teritorijos prieigose – keturias naujas automobilių aikšteles.

Anksčiau buvo paskaičiuota, kad įrengti užtvarus kainuotų iki 2,5 mln. Lt. Iš mokesčio kasmet planuojama surinkti 8 mln. Lt. Speciali sistema nuskaitytų įvažiuojančių į senamiestį automobilių numerius, bet tik lietuviškus.

Mokestis galėtų būti renkamas tik už tranzitą?

Savivaldybė viliasi, kad įvedus rinkliavą senamiestyje sumažės automobilių srautai, jis bus švaresnis, saugesnis ir patrauklesnis. Be to, čia lengviau atvažiuotų greitosios pagalbos, gaisrinės, policijos automobiliai. Buvo paskaičiuota, kad per dieną į senamiestį, kuris yra įrašytas į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą, įvažiuoja per 43 tūkst. mašinų (piko metu jų būna 4 tūkst. per valandą). Maždaug pusė automobilių važiuoja tranzitu.

Beje, anksčiau tuometis Vilniaus miesto vicemeras Vidmantas Martikonis svarstė, kad mokestis galėtų gulti tik ant vairuotojų, kurie kerta centrinę miesto dalį, pečių, o atvažiuojantieji apsipirkti, pasėdėti čia veikiančioje kavinėje ar pasivaikščioti visai nemokėtų.

„Yra aiškus tikslas – mažinti transporto srautą ir tranzitą per senamiestį, o ne žmonių lankymąsi. Todėl bręsta mintis, kad mokestis turėtų galioti tik pravažiuojantiems automobiliams. Pavyzdžiui, jei jie išvažiuotų iš senamiesčio po 15 min., įvažiavimas būtų apmokestinamas, o jei liktų valandai ar dar ilgesniam laikui, būtų visai neapmokestinama“, – sakė jis.

Mokestis už įvažiavimą į senamiestį galiojo prieš keliolika metų, bet vėliau buvo panaikintas. Gyventojai tokią rinkliavą vertina skeptiškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją