„Šiuo metu mūsų kompanija neskrenda virš minimos katastrofos vietos. Norime atkreipti savo keleivių ir partnerių dėmesį, kad „Small Planet Airlines“, atsižvelgdama į 2014 m. lapkričio 17 d. gautą Eurokontrolės rekomendaciją dėl padidintos skrydžių saugos rizikos nevykdyti skrydžių virš Sinajaus pusiasalio, jau beveik metai, kai virš minėtos teritorijos skrydžių nevykdo“, - pranešime spaudai cituojamas bendrovės Marketingo departamento vadovas Simonas Bartkus.

Anot jo, Šarm el Šeicho kurortas pasiekiamas apskrendant pusiasalį iš Vakarų pusės.

„Saugumas išlieka absoliučiu „Small Planet Airlines“ prioritetu, tad situacija dėl Sinajaus pusiasalyje nukritusio Rusijos avialinijų lėktuvo yra įdėmiai stebima ir įvykus kokiems nors saugumo pokyčiams, bus imamasi priemonių“, - teigė S.Bartkus.

Skrydžiai iš Vilniaus yra vykdomi du kartus per savaitę.

Iš Egipto į Sankt Peterburgą skridęs keleivinis lėktuvas sudužo šeštadienį ties Sinajumi, juo skrido 224 žmonės. Rusijoje dėl nelaimės buvo paskelbtas gedulas.

Rusijos oro bendrovė „Kogalymavia“ pirmadienį pareiškė, kad lėktuvo katastrofos priežastis negalėjo būti kurios nors techninės sistemos gedimas.

Savaitgalį džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) pareiškė, kad šeštadienį Sinajaus pusiasalyje numušė lėktuvą su 224 žmonėmis, bet ekspertai reiškė labai dideles abejones dėl IS pajėgumų numušti oro lainerį, skrendantį kreiseriniame aukštyje.

Sinajaus pusiasalyje aktyviai veikia su centrine šalies valdžia kovojančios islamo teroristų grupuotės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)