Kauniečiai informuoja, jog į vieną iš mieste esančių kalnų – Parodos kalną neužvažiuoja nei viešasis transportas, nei lengvieji automobiliai. Kelias itin slidus, tad leistis nuo kalno taip pat ryžtasi vienetai.

Vairuotojai, atvažiavę nuo Vytauto prospekto, kalno papėdėje apsisuka ir renkasi kitus kelius. Tačiau ir kitur kelias itin prastas. Dėl uždarytos vienos intensyvios miesto arterijos, ir kitose Kauno gatvėse formuojasi automobilių spūstys.

Į gatves išsiųstos gausios kelininkų pajėgos, kurios stengiasi miestiečius išvaduoti iš netikėtos pūgos gniaužtų. Tiek ant Parodos kalno, tiek kitose vietose važiuoja sniego valytuvai, tačiau panašu, kad teks dar padirbėti, nes snigti nenustoja.

Vilniuje DELFI skaitytojas taip pat užfiksavo sugrįžusios žiemos išdaigų sukeltą avariją ant Narbuto g. kalno. Kitas skaitytojas atsiuntė informaciją, kad Vilniuje tarp Žaliojo ir Mindaugo tiltų prie upės nučiuožė automobilis.

Naktis išliks sudėtinga

Didžiojoje šalies dalyje eismo sąlygas sunkina snygis, o sudėtingiausios eismo sąlygos Vilniaus ir Panevėžio apskrityse čia valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos plonu puraus sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios, praneša kelininkai.

19 val. duomenimis, likusioje šalies dalyje, išskyrus Klaipėdos ir Tauragės apskritis, magistraliniai ir krašto keliai daugiausia šlapi, vietomis su šlapio sniego provėžomis, rajoniniai keliai vietomis padengti prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vilniaus ir Panevėžio apskrityse bei Radviliškio, Kauno ir Prienų rajonuose dirba kelių priežiūros mechanizmai.

Klaipėdos ir Tauragės apskrityse magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai daugiausia sausi, vietomis drėgni.

Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos.

Naktį eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį snigs. Vietomis plikledis. Žemiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, vietomis, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose nuo 6 iki 8 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)