Kaip praneša "Cathay Pacific" palydovų profsąjungos atstovas, pirmadienį palydovai sušaukė posėdį, per kurį nutarta nerengti streiko, o užuot visiškai nutraukus darbą - pareigas atlikti tik minimaliai, pernelyg nesirūpinant keleiviais.

"Trumpai tariant, mes ir toliau dirbsime, tik už penkių žvaigždučių paslaugas keleiviams bus teikiamos trijų žvaigždučių", - paaiškino agentūros pašnekovas. Jis taip pat pastebėjo, kad tikslus veiksmų, kurių palydovai ketina atsisakyti, sąrašas nesudarytas, bet greičiausiai keleiviai nepamatys besišypsančių palydovų, taip pat jiems nebus pasiūlyta gėrimų ir maisto.

Kol kas neskelbiama, kuriomis dienomis numatomas "Cathay Pacific" palydovų streikas, bet greičiausiai jis vyks per žiemos šventes. Aviacijos kompanijos vadovybė savo ruožtu pareiškė, kad palydovų streikas numatytas labai netinkamu laiku ir dėl to atnaujintos derybos gali būti nutrauktos. Į palydovus kreiptasi su prašymu būti kantriems ir supratingiems.

"Cathay Pacific" mėgina sumažinti išlaidas dėl sunkios finansinės padėties. Pirmąjį 2012 m. pusmetį kompanijos nuostoliai siekė 935 mln. Honkongo dolerių (apie 121 mln. JAV dolerių). Iš dalies tai lėmė augančios degalų kainos.

Aviacijos kompanija įsikūrusi tarptautiniame Honkongo oro uoste ir vykdo skrydžius 114 krypčių. Kompanijos parką sudaro per 130 lėktuvų, tarp jų ir krovininių, "Cathay Pacific" dirba apie 30 tūkst. žmonių.
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)